Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Međunarodni boćarski turnir u Francuskoj

Hrvatske boćarske reprezentativke, članice Labina, Nives Jelovica i Tanja Grubiša, osvojile su u francuskom mjestašcu Satolas Et Bonce nedaleko Lyona prestižni pozivni turnir, 14. trofej Emile Terrier u parovima, disciplini u kojoj su i aktualne prvakinje Europe.

Tanja Grubiša i Nives Jelovica
Tanja Grubiša i Nives Jelovica

 

Na turniru na kojem se natjecalo po 16 ženskih i muških parova iz Italije, Švicarske, Slovenije, Monaka i Francuske, Jelovica i Grubiša su, kao jedine predstavnice Hrvatske koje su ikada nastupile, na svom putu do trona u 1. kolu natjecanja po skupinama sa 13:9 pobijedile jednu od prošlogodišnjih pobjednica turnira, Laury Samuel, te europsku i peterostruku svjetsku prvakinju Valerie Maugiron, a potom su u 2. kolu sa 13:6 savladale Nadine Patricot i Annaelle Barazzuti. U četvrtfinalu su pak hrvatske boćarice imale najteži posao i sa 9:8 nadvisile Anne Marie Maugiron i jednu od aktualnih svjetskih prvakinja upravo u parovima, te europsku viceprvakinju u preciznom izbijanju, trostruku pobjednicu ovog turnira u zadnje četiri godine, Sesiliu Mailehako. U polufinalu su pak Grubiša i Jelovica sa 8:5 bile bolje i od aktualne svjetske prvakinje u bližanju i izbijanju u krug Coralie Rives i Laurence Richard, klupskih kolegica iz Saint Vulbasa s kojim su nedavno na završnom turniru europskog Kupa prvakinja u Čavlima osvojile naslov prvaka Europe. U finalu je pak hrvatski par ponovno, ovoga puta sa 13:2 pobijedio Patricot i Barazzuti te tako postao prvi strani par koji je osvojio ovaj turnir u proteklih deset godina koliko na turniru nastupaju i boćarice.

Muški turnir osvojili su pak Slovenac Gregor Sever i Francuz Danny Montels koji su u finalu sa 9:3 pobijedili aktualne europske viceprvake, Jeromea Benoita i šesterostrukog svjetskog i peterostrukog europskog prvaka, legendarnog Sebastiena Graila.

Jelovica i Sever su na kraju proglašeni najboljim igračima turnira.

Najbolji parovi turnira - Tanja Grubiša i Nives Jelovica, te Danny Montels i Gregor Sever
Najbolji parovi turnira - Tanja Grubiša i Nives Jelovica, te Danny Montels i Gregor Sever
Sve boćarice na turniru
Sve boćarice na turniru
Natrag