Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Međunarodni juniorski turnir u Francuskoj

Hrvatska juniorska boćarska reprezentacija u sastavu Đordano Ferenac (Istra Poreč), Lovro Šipek (Sv. Jakov, Jadranovo), Leon Petz (Vargon, Rijeka) i Filip Klarić (Drivenik, Općina Vinodolska), predvođena izbornikom Čedom Vukelićem i njegovim pomoćnikom Vjekom Matetićem, osvojila je 3. mjesto u konkurenciji osam momčadi na jednom od najjačih svjetskih turnira iz službenog kalendara FIB-e i FEB-e odigranom u francuskom mjestašcu Sillans nedaleko Grenoblea.


Hrvatska juniorska reprezentacija u Francuskoj
Hrvatska juniorska reprezentacija u Francuskoj

 

Na memorijalu Gilbert Veyret, nakon što su u skupini pobijedili Sloveniju 8:4, odigrali neodlučeno sa Francuskom B 6:6 i izgubili od zajedničke selekcije francuskih regija Auvergne i Rona-Alpe (Aura) 7:5, hrvatski juniori su u završnom susretu za ukupno 3. mjesto na turniru savladali Italiju 10:2. U finalu je Francuska A nadvisila Sloveniju 8.4.

U susretu s Talijanima su hrvatski reprezentativci Šipek i Klarić s rezultatom 47/56 u štafetnom izbijanju postavili novi juniorski i kadetski hrvatski rekord.

Od nastupa naših juniora izbornik Vukelić najzadovoljniji može biti s parovima u kojima su od osam igara hrvatski reprezentativci trijumfirali u njih šest. Ferenac je u sva četiri susrea nastupio u igri parova, a u finalu i u preciznom izbijanju, te je sa sudjelovanjem u ostvarenju četiri pobjede (tri u paru i jednom u preciznom) i svega jednim porazom bio i najučinkovitiji u redovima hrvaske reprezentacije.

Rezultate natjecanja u skupini 1 možete preuzeti OVDJE

Rezultate natjecanja u skupini 2 možete preuzeti OVDJE

Rezultate završnice možete preuzeti OVDJE

Rezultate po disciplinama možete preuzeti OVDJE

Natrag