Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Završena ligaška sezona 2018/19.

Druga HBL sjever

Boćari Funtane ipak nisu uspjeli osvojiti naslov prvaka u Drugoj HBL sjever. Nakon poraza vodećih Marinića u predposljednjem kolu u Klani od trećeplasiranog Svetog Roka (15:7) Funtanjani su se lideru približili na svega dva boda zaostatka i iznenada dobili prigodu u posljednjem kolu na gostovanju upravo kod Marinića u izravnom dvoboju dva vodeće kluba lige osvojiti titulu. No domaćini su bili na visini zadatka upravo kada je to bilo najpotrebnije i pobijedili funtanjanske boćare 16:6 te tako stekli pravo, nakon svega sezone izbivanja, vratiti se u prvoligaško društvo.

Već nakon prve faze susreta u Marinićima bilo je jasno da će Funtana jako teško do prvog mjesta. Naime, domaćini su nakon prve faze poveli sa 8:0 nakon čega je Filip Šarić s odlična 33 pogotka u brzinskom izbijanju samo odgodio slavlje Marinića. No kako su potom i precizno i štafetno izbijanje pripali klubu iz zaleđe Rijeke za nedostižno vodstv 12:2 slavlje domaćina moglo je početi.

Iz lige ispadaju Sesvete i riječki Mario Gennari.

Treća HBL zapad

U velikom derbiju cijele sezone u labinskom Gradskom boćalištu domaći vodeći Labin je sa tijesnih, ali slatkih 12:10 i drugi puta ove sezone pobijedio drugoplasirani Sv. Jakov iz Jadranovo (u prvom susretu bio je još uvjerljiviji sa 13:9) i tako osvojio naslov prvaka i nakon 22 godine zaslužio povratak u Drugu HBL.

Boćari Labina - prvaci Treće HBL zapad
Boćari Labina - prvaci Treće HBL zapad

 

Poveli su Labinjani 6:2, a nakon tehničke serije disciplina i dalje su u rukama imali vodstvo 8:6 koje su dobivši obje discipline krugova pretvorili u ukupnu pobjedu. Domaćine je sa sve tri ostvarene pobjede do slavlja prevodio onaj od kojeg se to i očekivalo, Gianfranco Santoro koji je sa po 27 punata briljirao i u preciznom izbijanju i u bližanju i izbijanju u krug. Denis Brajuha dodao je dvije pobjede.

Drugi susret posljednjeg kola Treće HBL zapad koji se na istarskom poluotoku s nestrpljenjem išćekivao je onaj u kojem je Ročko Polje kod kuće nadvisilo riječki Lučki radnik 12:10 i tako izborilo ostanak u ovom rangu natjecanja. Pirova je stoga ostala gostujuća pobjeda Kastava nad Vodnjanom 12:10 jer Kastavci uz odavno otpisani riječki Zamet sele u niži rang.

Prva A IBL

Još u prethodnom kolu naslov prvaka osvojila je Valtura dok su Divšići Kompanija Tešić ispali iz ovog ranga natjecanja.

Prva B IBL

U vrlo zanimljivom posljednjem kišnom kolu vodeći porečki Špadići su kod kuće sa 15:7 pobijedili Sv. Lovreč mlade i tako osvojio titulu uz pravo povratka u Prvu A IBL. Nakon ostanka Ročkog Polja u Trećoj HBL zapad i drugoplasirani pazinski Kamen stekao je pravo prelaska u Prvu A IBL. Pazinjani su u posljednjem kolu na gostovanju savladali fenjeraše Osliće 18:4 i tako ih poslali u niži rang. Lovrečani su nakon poraza od Porečana u subotu sa zebnjom išćekivali hoće li u nedjelju Ročko Polje izboriti ostanak u Trećoj HBL zapad i tako Kamenu donijeti pravo na promociju u viši rang, a njima ostanak u Prvoj B IBL.

Druga IBL sjever

Već ranije su Juricani osvojili naslov prvaka, dok je Dajla ispala u niži rang, ali je Fameia Novigrad, jednako kao i Sv. Lovreč ml. u Prvoj B IBL, u ovoj ligi s nestrpljenjem išćekivala hoće li u nedjelju Ročko Polje izboriti ostanak u Trećoj HBL zapad.

Druga IBL jug

Već ranije je pulska Veruda osvojila naslov prvaka, a iz lige ispada Pula Squalus koja je na zimskoj polusezoni odustala od daljnjeg natjecanja.

Natrag