Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Završni turnir europskog Kupa prvakinja

Nakon što su u četvrtfinalu sa 18:0 pobijedile ruski Parsec iz Moskve, boćarice Labina nisu se uspjele plasirati u finale završnog turnira europskog Kupa prvakinja koji se proteklog vikenda igrao u Čavlima nadomak Rijeke. Aktualne prvakinje Hrvatske su polufinale sa 15:3 izgubile od šesterostrukog prvaka Europe, francuskog Saint Vulbasa, te time zauzele treće mjesto na turniru ponovivši plasman od prije dvije godine sa Final Eighta odigranog u Ljubljani.

Ženska ekipa Boćarskog kluba Labin
Ženska ekipa Boćarskog kluba Labin


Na kakve su se suparnice Labinjanke namjerile najbolje svjedoči podatak da St. Vulbas predvodi najbolja svjetska boćarica. Barbara Barthet je u karijeri osvojila tri svjetska i osam europskih naslova, a 18 puta je postavljala ili izjednačavala svjetske rekorde u brzinskom i štafetnom izbijanju, te mješovitim štafetama. Tom 18 rekordu imali su prigodu i ljubitelji boćanja uživo svjedočiti u BC Hrastenica s obzirom na to da su u štafeti, inače nekadašnje trostruke europske prvakinje Barthet i Melanie Fabry upravo na susretu sa Labinom sa 49 pogodaka izjednačile svjetski rekord. Pored Barthet i Fabry, glavne zvijezde St. Vulbasa su i Coralie Rives, Suzy Marie, te aktualna europska prvakinja u krugovima, Talijanka Serena Traversa.

Labin i Saint Vulbas
Labin i Saint Vulbas


Čast Labinjanki spasile su njihove dvije najistaknutije reprezentativke, Nives Jelovica i Tanja Grubiša. Jelovica je francuskoj reprezentativki Rives, pobjedom u disciplini pojedinačno klasično stavila do znanja tko je trostruka svjetska i dvostruka europska prvakinja. Grubiša je pak remizirala u preciznom izbijanju sa nekadašnjom svjetskom prvakinjom i rekorderkom u toj disciplini Marie. Dobar nastup imala je i mlada Ria Vojković koja je u krugovima ostvarila i za muško boćanje odličnih 26 punata, ali je aktualna svjetska prvakinja u toj disciplini Rives sa 30 punata bila još bolja.

Detalj sa susreta hrvatskog i francuskog prvaka
Detalj sa susreta hrvatskog i francuskog prvaka

 

Drugi hrvatski predstavnik na turniru, domaćin natjecanja Čavle ŠB su na koncu natjecanja zauzele 5. mjesto.

U finalu je St. Vulbas sa 10:8 pobijedio talijanski Borgonese i osvojio svoj sedmi naslov prvaka Europe.

 

Izvješća sa susreta:

LABIN - PARSEC četvrtfinale

ČAVLE ŠB - SAINT VULBAS četvrtfinale

BORGONESE - AFAD SPORT četvrtfinale

KRIM - ALTINA četvrtfinale

LABIN - SAINT VULBAS polufinale

BORGONESE - KRIM polufinale

SAINT VULBAS - BORGONESE finale

Natrag