Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Finale Kupa Istre

Boćari Pule osvojili su ovogodišnji Kup Istre i time nadopunili nisku uspjeha u sezoni u kojoj su već osvojili naslov viceprvaka Hrvatske i stigli do četvrtfinala europskog Kupa prvaka.

Pobjednik Kupa Istre - BK Pula
Pobjednik Kupa Istre - BK Pula

 

U finalu županijskog kupa Puljani su sa 7:2 na gostovanju pobijedili drugoligaša Funtanu koja tako, nakon pobjede nad Pazinom u polufinalu (5:4), ipak nije uspjela stići do drugog ovosezonskog iznenađenja.

Finalist - BK Futana
Finalist - BK Futana

 

Gosti su cijelo finale praktički držali trofej u rukama. Prvo su Suad Zemunović i Petar Barlian u bližanju i izbijanju u krug savladali Filipa Šarića i Antonia Puniša i tako sa četiri prikupljena poena doveli svoju momčad na rub osvajanja kupa. I Mario Percan i Milan Celija bili su od početka u vodstvu u parovima nad Nevenom Lakovićem i Nikolom Hreljom za koje se 15-ak minuta prije kraja kod vodstva Puljana 10:6 činilo da bi možda mogli hakuhati situaciju u toj igri, ali je gostujući par ipak rutinski priveo igru kraju u svoju korsit. Stoga je za Funtanjane neiskorištana ostala još jedna dobra igra Ivana Liovića u disciplini pojedinačno klasično, koji je još u polufinalu u toj disciplini nadvisio Alena Guština, a ovom prigodom dobio je i njegovog prezimenjaka Benjamina.

Izvješće sa susreta Funtana - Pula možete preuzeti [dok1]

Boćari Pule osvajanjem Kupa Istre stekli su pravo nastupa na turniru Kupa Hrvatske koji će se 29. lipnja odigrati u Benkovcu.

Sudionici završnog susreta županijskog kupa - Pula i Funtana
Sudionici završnog susreta županijskog kupa - Pula i Funtana
Natrag