Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Polufinale Kupa Istre

Boćari drugoligaša Funtane iznenadili su na domaćem terenu u polufinalu Kupa Istre prvoligaša Pazina te su se pobjedom 5:4 plasirali u finale u kojem će u srijedu, 12. lipnja s početkom u 18.30 sati ugostiti još jednog prvoligaša, Pulu.

Polufinale je bilo izuzetno zanimljivo i neizvjesno. Prvo je u jednoj igri bližanja i izbijanja u krug, u susretu dvojice mladih 19-godišnjaka i sigurno budućnosti istarskog boćanja, Filip Šarić pobijedio Dajana Jurmana i doveo Funtanjane u vodstvo. Nakon toga je u drugoj igri krugova mladi Antonio Puniš pogotkom zadnje boće izborio remi sa iskusnim Robijem Sergom te približio domaćine na svega dva poena do slavlja. Potom je definitivno najvrijedniju pobjedu susreta, vrijednu plasmana u finale izborio Ivan Liović savladavši u disciplini pojedinačno klasično reprezentativca Alena Guština. Liović je daleko bolje ušao u igru i poveo sa 7:0 no iskusni Guštin je potom znatno podigao nivo svoje igre i počeo funtanjanskog boćara opasno pritiskati smanjujući svoj zaostatak iz bacanja u bacanje te je stigao na svega jedan punat minusa (8:7). Međutim Liović se uspio obraniti od toga naleta povesti 11:8, a potom je Guštin promašio tri pokušaja izbijanja uključujući i balina za poništavanje igre i domaći klasičar je bližavši uspješno još jednu boću donio Funtani veliko slavlje.

Funtanjan Ivan Liović (desno) nastavlja, dok su Pazinjani Alen Guštin (u sredini) i Robi Sergo (lijevo) završili momčadsku sezonu
Funtanjan Ivan Liović (desno) nastavlja, dok su Pazinjani Alen Guštin (u sredini) i Robi Sergo (lijevo) završili momčadsku sezonu

 

Na koncu je nevažna ostala velika borba koju su u parovima vodili Neven Laković i Nikola Hrelja sa Valterom Ivančićem i Igorom Vretenarom u kojoj su na koncu Pazinjani slavili pobjedu nakon što je Ivančić po isteku vremena pogodio balina za poništavanje igre i zadržavanje jednog punta na strani gostiju.

Izvješće sa susreta možete preuzeti OVDJE

Natrag