Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

Druga HBL sjever

Boćari Funtane s tijesnom su domaćom pobjedom 12:10 nad Slogom iz Čavli zadržali teorijske izglede za osvajanje naslova prvaka premda su ih vodeći Marinići s pobjedom nad Kukuljanovim 14:8 zadržali na zaostatku od pet bodova na prvenstvenoj ljestvici s čime im ostavljaju sve manje nade.

U susretu s Čavjancima Funtanjani su presudnu prednost stekli osvojivši svih šest poena u tehničkim disciplinama od kojih su, uz odličnog Filipa Šarića sa 34 pogodka u brzinskom izbijanju i Nikolu Hrelju sa 28 punata u preciznom izbijanju, Šarić i Antonio Puniš u štafetnom izbijanju slavili sa svega puntom prednosti. Na koncu je domaća trojka potvrdila ukupnu pobjedu. Šarić, koji je sudjelovao u osvajanju maksimalnih šest poena, bio je najučinkovitiji u redovima domaćina, Hrelja je dodao četiri poena.

Nikola Hrelja, Funtana
Nikola Hrelja, Funtana

 

U sljedećem kolu Funtana će na gostovanju kod Sesveta pobjedom nastojati produljiti nadu u naslov. Usput, pobjeda Funtanjana trebala bi obradovati i brojne istarske klubove jer će se Sesvećani, ne pobjede li u tom susretu, oprostiti od drugoligaško društva što će se pozitivno reflektirati na sve istarske klubove koji se u nižim ligama bore za ostanak.

Treća HBL zapad

Vodeći Labin neočekivano je s tijesnim porazom 12:10 pokleknuo na gostovanju kod Kastva koji se bori za ostanak, te mu se Sveti Jakov, nakon uvjerljive domaće pobjede nad Vodnjanom 20:2 tri kola prije kraja prvenstva približio na svega bod zaostatka što govori koliko nas uzbudljiva i napeta završnica lige očekuje. U sljedećem kolu Labinjane kod kuće očekuje istarski derbi s Umagom odnosno teži posao od kluba iz Jadranova koji gostuje u Rijeci kod Lučkog radnika. Kako sada stvari stoje, što se tiče titule, odluka bi mogla pasti tek u zadnjem kolu u velikom derbiju Labina i Sv. Jakova.

Poraz Labinjana u Kastvu najmanje je obradovao Ročko Polje, koje je poraženo u istarskom derbiju u Umagu 16:6, pa su mu se u borbi za ostanak Kastavci sada približili na svega dva boda zaostatka. U sljedećem kolu Ročko Polje očekuje istarski derbi sa Lindarom, dok Kastav gostuje u Crikvenici kod Gornjeg kraja.

Prva A IBL

Vodeći trojac, Valtura, Raša i Selca Bračana drugo su kolo za redom upisali pobjede što znači da se utrka za prvaka i dalje nastavlja s istim bodovnim razmakom na ljestvici. Rasplet bi mogua krenuti u sljedećem kolu kada veliki derbi igraju Valtura i Selca Bračana u kojem gosti moraju ostati neporaženi da bi zadržali teorijske izglede za naslov. Rašu pak očekuje derbi Labinštine s Kršanom u kojem će joj, u slučaju da Valtura pobjedi Selca Bračanu, također trebati pobjeda da bi ostala u igri za titulu. Na začelju, ukoliko Sošići pobjede Istru Kozari, Divšićima Kompaniji Tešić treba gostujuća pobjeda nad Vrhom, da bi teorijski još uvijek zadržali nadu u ostanak.

Prva B IBL

Serija od sedam uzastopnih proljetnih pobjeda vodećih porečkih Šadića zaustavljana je u Pazinu kod Kamena u derbiju u kojem su dva vodeća kluba lige remizirala. U sljedećem kolu Špadići u derbiju Poreštine ugošćuju Červara i ukoliko pobjede, Pazinjanima će trebati pobjeda u Vižinadi, jednako kao i Hrbokima u Rovinjskom Selu da bi zadržali izglede u naslov. Na začelju Štandar Muntrilj - Oslići veliki je derbi sljedećeg kola, dok Sveti Lovreč mladi dočekuju spokojniju Montižanu.

Druga IBL sjever

U dva kola odigrana proteklog tjedna vodeći Juricani su upisali dvije pobjede nad Svetim Lovrečom 14:6, te Plamenom u Babićima 12:8 te su se na ljestvici odvojili na pet bodova prednosti od Roča koji je odprije imao susret više, a u nedjelju je samo remizirao (10:10) na gostovanju u Selini. U sljedećem kolu Juricani i Roč igraju veliki derbi u kojem bi domaćini pobjedom mogli proslaviti naslov prvaka. Na začelju Krušvari su bez osvojeno boda već odavno ispali, dok će Plamen, Nova Vas i Fameia Novigrad s nestrpljenjem išćekivati subotnji rezultat susreta Sesvete - Funtana u Drugoj HBL sjever koji bi ih pobjedom gostuju trebao riješiti svih briga.

Druga IBL jug

Potpićan Italpan je pobjedom 14:6 nad Rakljem omogućio pulskoj Verudi da se nakon slavlja 16:4 nad Baratom odvojio na vrlju ljestvice od Raklja na tri boda prednosti. U sljedećem kolu Rakalj ugošćuje Režance, dok Puljani gostuju kod Brajkopa. Na začelju juga jednaka situacija kao i na sjeveru. Funtana bi pobjedom u Sesvetama u Drugoj HBL sjever mogla Barat i Žminj razriješiti svih briga.

Treće IBL

Zbog kišne nedjelje nisu kompletirana kola u obje južne skupine pa će određeni odgovori oko naslova prvaka stiči tek kroz tijedan.

U skupini sjever II Tar Vabriga je već odavno osigurala prvo mjesto i sada čeka svog suparnika za doigravanje iz skupine sjever I za konačnog pobjednika sjevera. A u toj skupini sjever II veliki derbi u sljedećem kolu igraju Sveta Marija na Krasu i Brda i ostanu li domaćini neporaženi osvojiti će prvo mjesto.

U skupini jug I Šajini, Šorići Putini i Orbanići još su u igri za prvo mjesto, jednako kao i Obelix i Puris u skupini jug II.

Natrag