Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Uzvratni susreti četvrtine KEP

Boćari Istre Poreč plasirali su se na završni turnir europskog Kupa prvaka nakon što su u uzvratnom susretu četvrtfinala u svojoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože pobijedili slovenskog viceprvaka Zabiče iz Ilirske Bistrice 12:10. Porečani su istim rezultatom slavili i u prvom susretu na gostovanju.

Steven Benolić, Istra Poreč
Steven Benolić, Istra Poreč

 

Porečki boćari su do pobjede u uzvratu stigli teže nego u prvom susretu na gostovaju u Sloveniji. Zabiče je naime u boćarskoj dvorani SRC Veli Jože nakon brzinskog izbijanja vodilo 8:6, no u završnoj seriji igara, nakon lagane pobjede porečke trojke 13:0 za svega 40-ak minuta igre i dominacije Vedrana Špelića nad Timotejom Ličanom u disciplini pojedinačno klasično, ugodno vodsvo 9:5 do završnih 20-ak minuta su imali i Steven Benolić i kapetan Elvis Smolica u paru, te se činilo da će domaćini bez stresa opravdati ulogu favorita. No u samoj završnici su Benoliću i Smolici u paru opasno zaprijetili Igor Šircelj i nekadašnji svjetski prvak u toj disciplini Gregor Moličnik koji su se u dva bacanja spustili na svega punat zaostatka (9:8) pa je u završnom bacanju po isteku vremena uspješnim pogađanjem balina Benolić spasio ukupnu pobjedu Istre Poreč.

Na susretu sa Zabičem se od porečke publike oprostio legendarni Joško Mardešić - Joke, koji je nakon 14 godina provedenih u Poreču odnosno više od 250 domaćin prvensvenih i 20-ak europskih susreta,  odigrao svoj posljednji susret u Velom Joži u dresu Istre Poreč s obzirom na to da se vraća u rodnu Komižu. Tom su mu prigodom u ime kluba za sve što je u proteklih desetljeće i pol učinio za porečko i istarsko boćanje prigodnim darovima zahvalili kapetan Porečana Elvis Smolica i predsjednik kluba Valter Krizmanić.

Elvis Smolica, Joško Mardešić i Valter Krizmanić
Elvis Smolica, Joško Mardešić i Valter Krizmanić

 

Pula se nažalost nije uspjela plasirati na Final Four nakon što je na gostovanju izgubila od francuskog Saint Vulbasa 14:8. Puljani su od aktualnog prvaka Europe i Francuske poraženi i u prvom susretu četvrtfinala kod kuće 12:10. U uzvratu u Francuskoj domaćini su pitanje pobjednika riješili već nakon brzinskog izbijanja kada su imali nedostižno vodstvo 12:2, te su gosti u završnici s nekoliko vrijednih pobjeda ukupan poraz sveli na prihvatljiv rezultat.

Milan Celija, Pula
Milan Celija, Pula

 

Na tom susretu su aktualni europski viceprvaci u štafetnom izbijanju Alexandre Chirat i Frederic Marsens sa fantastičnih 60 pogodaka iz 61 izbačaja izjednačili svjetski rekord koji su početkom mjeseca postavila talijanska braća Matteo i Simone Mana, članovi francuskog CRO Lyona.

 

Izvješća sa susreta:

ISTRA POREČ - ZABIČE 12:10 (12:10)

SAINT VULBAS - PULA 14:8 (12:10)

BALARUC LES BAINS - TRATA 17:5 (15:7)

LA PEROSINA - BRB IVREA 9:13 (11:11)

* U zagradama su rezultati prvih susreta

 

Na završni turnir Kupa prvaka koji će se 15. i 16. lipnja odigrati u talijanskom Chieriu plasirali su se tako uz Istru Poreč i St. Vulbas, francuski Balaruc les Bains i talijanska BRB Ivrea.

Natrag