Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

U subotu uzvratni susreti KEP-a

Ove sezone dva najbolja hrvatska i istarska kluba, Istru Poreč i Pulu, u subotu, 1. lipnja od 14 sati očekuju nastupi u uzvratnim susretima četvrtfinala europskog Kupa prvaka sa istim željama, plasirati se na završni turnir koji će se 15. i 16. lipnja odigrati u talijanskom Chieriu.

No, s obzirom i na ostvarene rezultate u prvim susretima i na jačinu suparnika već je i nakon ždrijeba četvrtfinala bilo jasno da neće hrvaski predstavnici imati jednako lagan ili težak put do Final Foura. Plasmanu u elitno društvo četiri najbolja kluba Europe daleko su bliži Porečani koji su u prvom susretu na gostovanju u predgrađu slovenske Ilirske Bistrice savladali domaće Zabiče 12:10 i u uzvratu bi u svojoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože samo trebali uspješno dovršiti posao. No, porečki boćari i tom uzvratu moraju pristupiti krajnje ozbiljno i angažirano, jer su boćari slovenskog viceprvaka, među kojima je i nekadašnji svjetski prvak u parovima Gregor Moličnik, pokazali da mogu biti opasni u klasičnim igrama. Istra Poreč će u subotnjem susretu biti jača za od ozljede oporavljenog Stevena Benolića, dok je kod Zabiča i dalje upitan nastup legendarnog Dinka Beakovića.

Za jednog prvotimca Istre Poreč, Joška Mardešića, subotnji će susret sa Zabičem biti od posebnog značaja. Popularni Joke u subotu će naime odigrati svoj posljednji susret u Velom Joži s obzirom na to da se nakon 14 godina provedenih u Poreču oprašta i od dresa Istre i od prvoligaškog boćanja (vraća se u matičnu Komižu). Subota je stoga prigoda da brojni istarski ljubitelji boćanja dođu u Veli Jože i podržati Istru, te pozdraviti i zahvaliti se Mardešiću za sve što je u proteklih 14 godine i više od 250 odigranih domaćin ligaških susret, te 20-ak europskih nastupa, učinio za porečko i istarsko boćanje. No Mardešić će svoje nastupe u dresu Istre Poreč nastojati produžiti na još najmanje dva na završnom turniru u Chieriu. Svoju zadnju sezonu u Poreču okrunio je naslovom momčadskog prvaka Hrvatske, a završiti je želi s još jednim plasmanom na završni turnir Kupa prvaka.

Joško Mardešić, odigrati će posljednji susret u dresu Istre Poreč u Velom Joži
Joško Mardešić, odigrati će posljednji susret u dresu Istre Poreč u Velom Joži

 

Puljani će istovremeno, nakon izgubljenog prvog susreta kod kuće sa 12:10 od francuskog Saint Vulbasa, u tisuću kilometara od Pule i 50-ak kilometar od Lyona udaljenom gradiću, za plasman na završni turnir morati napraviti pravo iznenađenje, prije svega pobijediti aktualnog prvaka Europe i Francuske na njegovom terenu u temeljnom dijelu susrea, a potom i u dodatnoj igri nastojati izboriti plasman u polufinale. Posao će im biti otežan jer će Francuzi, pored svih svojih zvijezda koje su ljubitelji boćanja imali priliku upoznati u prvom susretu u Puli, u uzvratu biti jači i za iskusnog Gerarda Condroa, nekadašnjeg europskog i dvostrukog svjetskog prvaka. No, uz još bolju igru u klasičnim disciplinama i uz malo sreće u preciznom izbijanju i pulski boćari mogu do iznenađenja.

Vili Lencović, kapetan Pule
Vili Lencović, kapetan Pule
Natrag