Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

Boćari Funtane remizirali su na gosovanju u Marčeljima (11:11), a s obzirom na to da su lideri Marinići slavili tijesni pobjedu na gostovaju u Sesvetama 12:10 na čelu prvenstvene ljestvice pobjegli su Funtanjanima na pet bodova prednosti.

Premda su funtanjanski boćari u Marčeljima nakon završetka obje discipline krugova imali prednost 11:7, Neven Laković u disciplini pojedinačno klasično i trojka nisu uspjeli osvojiti još barem poen i na zapadnu obalu Istre otputovao je samo jedan bod. Najučinkovitiji je u redovima gostiju bio Filip Šarić koji je sudjelovao u osvajaju maksimalnih šest punata, Antonio Puniš je dodato pet punata, a Ivan Liović četiri. U sljedećem kolu Funtana ugošćuje Slogu iz Čavli, a Marinići dočekuju Kukuljanovo, tako da je nakon tog kola teško za očekivati bodovnu promjenu u odnosu dva vodeća kluba lige.

Izuzetno lošu nedjelju imali su istarski trećeligaši s obzirom na to da je lider Labin već ranije kod kuće s uvjerljivih 20:2 pobijedili fenjeraša, riječkog Zameta. Ostali istarski trećeligaši u četiri su susreta osvojili svega bod, a i s njim Ročko Polje ne može biti (pre)zadovoljno jer kod kuće nije uspjelo savladati Kastva i tako mu na začelju ljestvice odmaći na još veću bodovnu prednost. Umag je nakon tri uzastopne pobjede u travnju, zadnjim porazom u Rijeci od Lučkog radnika 15:7 nanizao tri izgubljena susreta za redom s čime se znatno udaljio i od mogućnosti osvajanja naslova viceprvaka lige. Vodnjan je pokleknuo kod kuće od crikveničkog Gornjeg kraja, a kao bos po trnju se proveo Lindar na gosovanju u Jadranovu kod drugoplasiranog Svetog Jakova s kojeg se kući vratio bez osvojenog poena. U sljedećem kolu istarski derbi igraju Umag i Ročko Polje, Labin gostuje u Kastvu, Vodnjana očekuje teško gostovanje kod Sv. Jakova, dok će se Lindar za težak poraz u prošlom kolu nastojati iskupiti kod kuće protiv Lučkog radnika.

U Prvoj A IBL Valtura, Raša i Selca Bračana su upisali pobjede tako da nikakvih poremećaja u vrhu poreka nije bilo, a od vodećeg trojca najzahtjevniji zadatak u sljedećem kolu ima Raša koja gostuje u Ladićima.

Porečki Špadići su u Prvoj B IBL domaćim uvjerljivim slavljem u derbiju nad Hrbokima 18:4 upisali i sedmu uzastopnu proljetnu pobjedu u isto toliko odigranih susreta i velikim koracima koračaju ka povratku u Prvu A IBL. U sljedećem kolu Porečane očekuje još jedan veliki derbi, gostovanje u Pazinu kod drugoplasiranog Kamena.

U Drugoj IBL sjever Juricani i Roč nakon pobjeda nad Novom Vasi 15:5, odnosno Velenikima 14:6 nastavljaju bodovno poravnati rame uz rame utrku za naslov. U sljedećem kolu koje se igra već u srijedu, 29. svibnja, za oba vodeća kluba pravi izazovi će biti susreti sa suparnicima koji dolaze iz iste općine, Juricani kod kuće sa Svetim Lovrečom, a Roč na gosovanju u Selini.

Tomi Jurišević, Juricani
Tomi Jurišević, Juricani

 

Jednaku borbu kao Juricani i Roč u sjevernoj skupini Druge IBL, u južnoj skupini vode bodovno poravnati vodeći pulska Veruda i Rakalj koji su u zadnjem kolu slavili pobjede nad Rovinjom 12:8, odnosno Žminjom 16:4.

U Trećoj IBL jug I Šorići Putini i Šajini derbi kola vodećih momčadi tek trebaju odigrati u srijedu, 29. svibnja, dok je u derbiju skupine jug II Obelix na gosovanju u Svetom Petru u Šumi sa 11:9 pobijedio Puris i tako ga na čelu ljestvice pretekao za jedan bod.

Natrag