Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Završni turnir Hrvatske ženske lige

Nakon godine dana izbivanje boćarice Labina vratile su pehar ekipnog prvaka Hrvatske u svoje vitrine.

Ženska ekipa BK Labin - prvak Hrvatske 2019.
Ženska ekipa BK Labin - prvak Hrvatske 2019.

 

U finalu završnog turnira Hrvatske ženske lige, odigranom u odličnoj atmosferi ispunjenog Gradskog boćališta Labin, labinske boćarice su remizirale 12:12 sa Čavlima ŠB što im je bilo dovoljno da s trona državnog prvaka skinu upravo svoje finalne suparnice i nakon 2017. osvoje svoju drugu titulu prvakinja Hrvatske. Naime, prema propozicijama natjecanja na Final Fouru ukoliko bilo koji susret završi neodlučeno pobjednik je klub koji je bio bolje plasiran na završnoj prvenstvenoj ljestvici ligaškog dijela prvenstva, a po tom pravilu su Labinjanke i uoči završnog turnira bile u prednosti, jer su ligaški dio sezone završile kao prvoplasirane.

Kapetanica Tanja Grubiša s pobjedničkim peharom
Kapetanica Tanja Grubiša s pobjedničkim peharom

 

Samo finale proteklo je u revnopravnom odnosu snaga od početka do kraja. Rezultat je i nakon prve serije igara bio poravnat 4:4, kao i nakon tehničke serije 8:8. U završnici su stoga Labinankama trebale još dvije pobjede iz četiri igre za titulu, a nakon što je Nives Jelovica u bližanju i izbijanju u krug sa odličnih 27 punata očekivano pobijedila mladu Doru Fućak, domaće boćarice već su mogle početi slaviti jer je labinska trojka u tom trenutku imala uvjerljivu prednost koju je do kraja pretočila u svoju maksimalnu pobjedu 13:0. Labinu su najviše poena donijele boćarice od kojih se to najviše očekivalo, Jelovica maksimalnih šest, te Tanja Grubiša i Vesna Tončinić koje su sudjelovale u osvajanju po četiri poena. No, možda i presudne poena za naslov osvojila je mlada Josipa Lanča pobijedivši u brzinskom izbijanju Virginiu Bajrić. U svim svojim nastupima impresivna je bila Jelovica protiv koje njena reprezentativna kolegica Nikol Marelja Bošnjak u disciplini pojedinačno klasično nije uspjela osvojiti ni punat, dok je u preciznom izbijanju osvojila svega jedan punat. Vrlo su važnu pobjedu u jednom paru ostvarile Grubiša i Tončinić nadvisivši Carrolinu Bajrić i Doroteu Maršanić sa svega puntom razlike.

Naslov prvakinja Hrvatske za Labin su osvojile: kapetanica Tanja Grubiša, Nives Jelovica, Vesna Tončinić, Diana Baran, Anika Ujčić, Snježana Klanjac, Karmen Benazić, Sandra Novaković, Josipa Lanča, Romana Cvečić, Lana Stepančić i Nataly Krajcar. Trener: Romano Grižančić.

 

Za najbolju igračicu završnog turnira proglašena je Nives Jelovica (Labin), najbolja izbijačica je Carrolina Bajrić (Čavle ŠB), a najbolja bližačica Dorotea Maršanić (Čavle ŠB).

MVP završnog turnira Nives Jelovica i trener Romano Grižančić
MVP završnog turnira Nives Jelovica i trener Romano Grižančić

 

Izvješća sa susreta završnog turnira:

POLUFINALE: LABIN - DRENOVA

POLUFINALE: ČAVLE ŠB - KOMIŽA

FINALE: LABIN - ČAVLE ŠB

 

Nakon uspjeha Labinjanki sva tri ovosezonska ekipna naslova praka Hrvatske stigla su u Istru s obzirom na to da su prethodno titule osvojili seniori Istre Poreč i juniori Pazina.

Za labinske boćarice s ovim osvojenim naslovom sezona nije završila jer ih 15. i 16. lipnja u Čavlima, zajedno s klubom domaćinom, očekuje nastup na turniru europskog Kupa prvakinja.

Reportažu s finala završnog turnira Hrvatske ženske lige iz Labina možete pogledati na Sportskoj televiziji premijerno u utorak, 28. svibnja u 17 sati, a u reprizi u srijedu, 29. svibnja u 8.45 i u 19.30 sati.

FOTO GALERIJA: www.labinskakomuna.com

Zasluženi šampanjac
Zasluženi šampanjac
Vesna Tončinić, Anika ujčić i Tanja Grubiša
Vesna Tončinić, Anika ujčić i Tanja Grubiša
Karmen Benazić i Snježana Klanjac
Karmen Benazić i Snježana Klanjac
Nives Jelovica i Tanja Grubiša
Nives Jelovica i Tanja Grubiša
Viceprvak Hrvatske - Čavle ŠB
Viceprvak Hrvatske - Čavle ŠB
Natrag