Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

Funtana se u unaprijed odigranom susretu 13. kola Druge HBL sjever lako kod kuće obračunala s fenjerašem, riječkim Marijom Gennarijem, pobijedivši s uvjerljivih 20:2, te je na prvenstvenoj ljestvici zadržala tri boda zaostatka za vodećim Marinićima koji su u tom kolu također slavili domaću pobjedu, 15:7 nad Slogom iz Čavli. U sljedećem kolu oba vodeća kluba gostuju kod momčadi koje se bore za ostanak, Funtanjani u Marčeljima, a Marinići u Sesvetama.

U Trećoj HBL zapad vodeći Labin je drugi puta gostovao i za razliku od prethodnog kola u kojem je s tijesnih 12:10 izgubio u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda od Vodnjana, ovoga puta je sa 14:8 slavio na riječkoj Podvežici nad crikveničkim Gornjim krajem. Zanimljiva borba vodila se u liderovom zaleđu u kojem je u derbiju na gosovanju u Svetoj Mariji na Krasu sa 12:10 slavio Sveti Jakov iz Jadranova i tako ponovno samostalno preuzeo ulogu prvog pratitelja Labinjana. Ročko Polje je na gostovanju u Rijeci sa 14:8 savladao fenjeraša Zameta i tako se barem malo odmaklo od zone ispadanja. U sljedećem kolu derbi igraju Sv. Jakov i Lindar, dok od istarskih klubova najvažniji susret igra Ročko Polje kod kod kuće ugošćuje Kastava proiv kojeg bi, pobjedom, moglo napraviti veliki korak ka ostanku.

U Prvoj A IBL vodeća Valtura je u derbiju sa 12:10 izgubila u Kršanu no i dalje na ljestvici pred konkurencijom ima šest bodova prednosti. U Prvoj B IBL porečki Špadić su gostujućim slavljem 14:8 nad Oslićima upisali šestu pobjedu za redom i krupnim koracima grabe ka povratku u najelitniji rang istarskog boćanja. Porečane u sljedećem kolu kod kuće čeka derbi s Hrbokima.

U Drugoj IBL sjever Juricani i Roč su nakon gostujućih pobjeda nad novigradskom Fameiom (14:6) i Krušvarima (12:8) i dalje bodovno poravnati na čelu poretka, a korak s vodećim dvojcem izgubio je Sveti Lovreč koji je u općinskom derbiju poražen od Seline 14:6. U Drugoj IBL jug pulska Veruda je kod kuće sa 14:6 savladala Stepčiće i tako bodovno na čelu ljestvice uhvatila Rakalj koji je u ovom kolu bio slobodan. Žminj je pak u derbiju začelja pobijedio Brajkop 14:6 i tako uhvatio konkurenciju za ostanak.

Mirko Nimac, Veruda Pula
Mirko Nimac, Veruda Pula

 

U Trećoj IBL jug Ii Puris iz Svetog Petra u Šumi se nakon domaće pobjede nad Jurazinima 12:8 na čelu ljestvice bodovno odvojio od Obelixa koji je u zaostalom suretu remizirao kod kuće s labinskim Rudarom (10:10). Upravo Puris i Obelix u narednom kolu igraju derbi.

Natrag