Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Završni turnir Hrvatska ženske lige

Nakon što je prije mjesec i pol dana u Puli odigran završni turnir za naslov momčadskog prvaka Hrvatske, Prve HBL, predstojećeg vikenda, u subotu i nedjelju 25. i 26. svibnja u Gradskom boćališu Labin će se odigrati istovrsni turnir Hrvatske ženske lige.

Najbolje hrvatske boćarice po prvi puta će se tako za naslov ekipnih državnim prvakinja obračunati u dva dana na jednom mjestu na Final Fouru. U elitom drušvu nejbolje četiri hrvatske ekipe su i boćarice Labina koje će na domaćem terenu pokušati doći do svog drugog naslova prvakinja Hrvatske nakon 2017. godine.

Po drugu državnu titulu - boćarice Labina
Po drugu državnu titulu - boćarice Labina

 

Labinjanke su svojim odličnim igrama nakon ligaškog dijela prvenstva zauzele prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici s čime su u polufinalu završnog turnira sebi osigurale lakšeg suparnika, riječku Drenovu s kojom će se sastati u subou od 16.30 sati. S obzirom na odnos snaga u hrvatskom ženskom boćanju, bez namjere podcjenjivanja ikoga, bilo bi pravo čudo da Riječanke iznenade labinske boćarice na njihovom terenu, te stoga već sada možemo reći da su odabranice trenera Romana Grižančića i više nego s jednom nogom u nedjeljnom finalu.

Daleko zanimljivije i neizvjesnije bi trebalo biti drugo polufinale u kojem će se sastati branitelj naslova prvaka Čavle ŠB i Komiža.

Raspored završnog turnira.

Subota, 25. svibnja:

Polufinala:

  9.30 sati: Čavle ŠB - Komiža

16.30 sati: Labin - Drenova, Rijeka

 

Nedjelja, 26. svibnja:

15.00 sati: finale

Natrag