Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Završni turnir Hrvatske juniorske lige - NOVO

U srijedu i četvrtak, 24. i 25. travnja će se sa središem događanja u boćarskoj dvorani u Bastu u Baškoj Vodi, te u Sinju odigrati završni turnir Hrvatske juniorske lige.

Istarsko boćanje će na ovom Final Sixu predstavljati momčad Pazina koja je, prema propozicijama natjecanja, kao prvoplasirana momčad HJBL sjever stekla pravo izravnog plasmana u polufinale, jednako kao i ekipa Dubrovačko-neretvanske županije, prvoplasirana u HJBL jug. Stoga će dvije ekipe koje nastupi u polufinalima očekuju u četvrtak prijepodne svoje suparnike doznati nakon susreta četvrtfinala koji su na rasporedu u srijedu poslijepodne.

Juniori Boćarskog kluba Pazin
Juniori Boćarskog kluba Pazin

 

Pazinjani su prošle godine, na završnom turniru u riječkom boćarskom domu na Podvežici osvojili naslov viceprvaka Hrvatske nakon što su u četvrtfinalu pobijedili Splitsko-dalmatinsku županiju (17:5), a u polufinalu i Sv. Jakov iz Jadranova nakon razigravanja (temeljni dio susrta završio 11:11), te su na koncu izgubili finale od riječkog Vargona (18:4).

No temeljem ovosezonskih ostvarenih rezultata, prema kojima su u HJBL sjever zauzeli prvo mjesto sa svih devet pobjeda, ispred Sv. Jakova i Vargona, mladi pazinski boćari, predvođeni terenerom Valterom Ivančićem se nadaju da bi u Dalmaciji mogli otići i do samoga vrha. Optimizam grada na zaisa kvalietnom sastavu koji predvodi jedan od juniorskih svjetskih viceprvaka u parovima Filip Matijašić, uz još niz kvalitetnih juniora kao što su Dajan Jurman, Adrian Radola ili Đordano Ferenac.

No da im posao neće biti nimalo lagan govori i podatak da će i u drugim ekipama nastupiti svi naši juniori koji su se prošle godine na Svjetskom prvenstvu u kineskom Jiaxingu okitili medaljama. Tako će za Sv. Jakov nastupiti svjetski prvak u disciplini pojedinačno klasično Karlo Šaban i Lovro Šipek, inače najbolji hrvatski junior i kadet. Za Dubrovačko-neretvansku županiju igrati će Matijašićev srebrni reprezentaivni kolega Luka Gašpar, a za Splitsko-dalmatinsku između osalih Duje Pirić, Luka Jozipović, te najbolja hrvatska juniorka Rija Vojković. 

Nakon susreta četvrtfinala juniori Pazina doznali su da će im suparnik u polufinalu biti selekcija Splitsko-dalmatinske županije.

 

Raspored završnog turnira HJBL:

Srijeda, 24. travnja:

Četvrtfinala, 14.00 sati:

Bast: Splitsko-dalmatinska županija - Vargon, Rijeka 13:9

Sinj: Sinj - Sveti Jakov, Jadranovo 9:13

 

Četvrtak, 25. travnja:

Polufinala, 8.00 sati.

Bast: Pazin - Splitsko-dalmatinska županija

Sinj: Dubrovačko-neretvanska županija - Sveti Jakov, Jadranovo

Bast: za 3. mjesto razigravanje u 15.30 sati (po tri boćara iz svake ekipe bližaju boću u krug, a po tri izbijaju balina)

Bast: finale u 16.15 sati

 

Natrag