Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

U Puli održana i svečanost HBS-a

U sklopu finalnog susreta završnog turnira za naslov momčadskog prvaka Hrvatske, koji je u nedjelju, 14. travnja odigran u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda, priređena je i tradicionalna svečanost proglašenja najboljih boćara Hrvatske za prošlu, 2018. godinu, a nagrađeni su i novi hrvatski rekorderi.

Među nagrađenim rekorderima su i dvojica aktera samog finala, boćari Pule Darijan Živolić i Benjamin Guštin koji su početkom ožujka postavili novi hrvatski rekored u štafetnom izbijanju sa 57 pogodaka iz 60 izbačaja.

Benjamin Guštin (desno) i Darijan Živolić u društvu Tomislava Ćurka, predsjednika HBS-a
Benjamin Guštin (desno) i Darijan Živolić u društvu Tomislava Ćurka, predsjednika HBS-a

 

Živolić je uz to još sredinom veljače zajedno s Carrolinom Bajrić iz Čavli ŠB na 1. Svjetskom kupu u izbijanjima u francuskom Saint Vulbasu postao hrvatski rekorder u mješovitim štafetama sa 51 pogotkom iz 57 izbačaja.

Još je jedan istarski boćar nagrađen za osvarenje rekorda, Vedran Glavić, bivši član Ročkog Polja i Pazina, koji je zajedno sa svojim sadašnjim klupskim kolegom Kristijanom Prodanom iz riječkog Vargona početkom ovog mjeseca travnja postao novi hrvatski mlađeseniorski (do 23 godine) rekorder u štafeti sa 55 pogodaka iz 58 izbačaja.

Kristijan Prodan i Vedran Glavić u društvu Tomislava Ćurka, predsjednika HBS-a i Francuza Frederica Ruisa, predsjednika FIB-e
Kristijan Prodan i Vedran Glavić u društvu Tomislava Ćurka, predsjednika HBS-a i Francuza Frederica Ruisa, predsjednika FIB-e

 

Najbolji hrvatski boćari za 2018.:

Seniori: Pero Ćubela, Zrinjevac

Mlađi seniori: Marin Ćubela, Zrinjevac / Noventa

Juniori: Karlo Šaban, Sveti Jakov

Kadeti: Lovro Šipek, Sveti Jakov

 

Hrvatski rekordi:

Mario Grančić (Biston Brela) - brzinsko izbijanje, 46/48, 2. veljače

Leo Brnić (La Perosina) - brzinsko izbijanje, 49/50, 23. veljače - izjednačio svjetski rekord

Darijan Živolić i Benjamin Guštin (Pula) - štafete, 57/60, 2. ožujka

Darijan Živolić (Pula) i Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) - mješovite štafete, 51/57, 10. veljače

Vedran Glavić i Kristijan Prodan (Vargon) - ml. seniori štafete, 55/58, 6. travnja

 

Najbolje hrvatske boćarice za 2018. godinu biti će svečano proglašene na Final Fouru Hrvatske ženske lige koji će se 25. i 26. travnja odigrati u Gradskom boćalištu Labin.


Natrag