Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Ždrijeb osmine finala KEP-a - ISPRAVAK

U talijanskom Alassiju je u nedjelju, 7. ožujka 2019. godine, uoči početka finala završnog turnira za prvaka Italije, održan ždrijeb osmine finala ovogodišnjeg europskog Kupa prvaka u kojem će Hrvatska imati tri predstavnika.

Za sada je sigurno da će od hrvatskih klubova u tom natjecanju nastupati dva prvoplasirana kluba nakon ligaškog dijela Prve HBL, Pula i Istra Poreč, a tko će biti treći sudionik u europskom kupu, zagrebački Zrinjevac ili dugopoljski Sokol Orbico, te koji će klub s koje pozicije krenuti u Kup prvaka odlučiti će se predstojećeg vikenda, 13. i 14. travnja na završnom turniru za momčadskog prvaka Hrvatske koji će se odigrati u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda.

Naime, prvak Hrvatske (pobjednik Final Foura u Puli) će kao broj 1 ući u Kup prvaka i time već tradicionalno, uz prvake još tri svjetske boćaske velesile, La Perosinu (Italija), Saint Vulbas (Francuska) i Tratu, Škofja Loka (Slovenija) biti uvršten izravno u četvrtfinale.

Preostala dva hrvatska mjesta zauzeti će još dva najbolja kluba prema plasmanu na završnoj prvenstvenoj ljestvici Prve HBL. Drugim riječima to znači da Pula može biti broj 1 ili 2, Istra Poreč 1, 2 ili 3, a Zrinjevac 1 ili 3, dok Sokol Orbico, koji na završni turnir dolazi kao četvrtoplasirana momčad Prve HBL, u Europu može samo kao broj 1, ako osvoji naslov prvaka Hrvatske.

 

Prema ždrijebu osmine finala jasno je da će jedan istarski klub, Pula ili Istra Poreč, tko od njih u Kup prvaka uđe kao broj 2 igrati sa talijanskim Gaglianicom, klubom koji je prošle sezone sa dvije pobjede eliminirao upravo Porečane (16:6 u Italiji, 14:8 u Poreču).

Osvoje li pak Zrinjevac ili Sokol Orbico naslov prvaka Hrvatske, Istra Poreč će u Kup prvaka ući kao broj 3.

I premda smo prvotno objavili da će u tom slučaju Porečani igrati sa francuskim CRO Lyonom, FIB-a je u srijedu, 10. travnja objavila da je francuski predstavnik broj 3 Balaruc Les Bains, a istu smo potvrdu e-mailom dobili i iz francuskog boćarskog saveza.

 

Prvi susreti osmine finala igrati će se 27. travnja, dok su uzvrati na programu 4. svibnja.

Susreti četvrtfnala na programu su 18. svibnja i 1. lipnja.

Ovogodišnji završni turnir Kupa prvaka odigrati će se 15. i 16. lipnja, drugu godinu za redom u talijanskom Chieriju.

Natrag