Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Kreće proljetni dio u IBL

Susretom 8. kola Druge IBL jug: Rakalj - Veruda, koji će se unaprijed odigrati u srijedu, 10. travnja u 18 sati, kreće proljetni dio sezone u istarskim županijskim ligama.

Kako su se susreti predstojećeg prvog produženog vikenda, od 12. do 14. travnja, poklopili sa završnim turnirom za momčadskog prvaka Hrvatske, koji će se igrati u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda, dosta susreta IBL koji su na programu u subotu i nedjelju je odgođeno i uglavnom će se odigratii u srijedu, 17. travnja.

Pred isarskim županijskim ligašima je do sada najduže proljeće jer će, usljed povećanja broja ekipa u Prvoj A i Prvoj B IBL, te obje skupine Druge IBL, sjever i jug sa dosadašnjih osam na deset ekipa, ove godine sve do pred kraj lipnja umjesto do sada uobičajenih osam, odigrati ček 11 kola, što uključuje i igranje po jednog kola svake nevedene lige i u jednom radnom danu tjedna. Nažalost, Druge IBL jug ovoga će se proljeća igrati okrnjena jer je druga momčad prvoligaša Pule, koja se do sada natjecala pod nazivom Pula Squalus, zbog nedosatka igrača, odustala od daljnjeg natjecanja u ligi.

Što se Prve A IBL tiče u dosadašnjem dijelu sezone najviše je pokazala vodeća Valtura koja je upisala šest pobjeda i svega jedan poraz i to u posljednjem kolu jeseni na gostovanju kod Selca Bračane. Očito je da snažni Valturci, nakon što su prošle sezone prepustili naslov prvaka sadašnjem trećeligašu Vodnjanu, ponovno u svoje ruke žele vratiti titulu, pehar koji su prije Vodnjanaca osvajali dva puta za redom. prvi pratitelj Kršan im se za sada nameće kao glavni konkurent za naslov. Svakako će, što se prvog proljetnog kola tiče, najzanimljivije biti gostovanje Valture već u petak u Svetvinčentu kod istoimenog domaćina koji je u dosadašnjem dijelu sezone upisao sve pobjede.

Velika snaga Valture - Dean Ikić
Velika snaga Valture - Dean Ikić

 

Klubove sve četiri skupine Treće IBL nakon dva kruga natjecanja čeka i treći krug tako da će svaki od njih u sezoni ukupno odigrati 15. kola, a nakon toga će prvoplasirane ekipe obje sjeverne, te prvoplasirane ekipa obje južne skupine odigrati dva finalna susreta za ukupnog prvaka pojedine lige i promociju u viši rang.

Natrag