Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski boćarski vikend

Boćarice Labina u zaostalom su susretu 4. kola HŽBL osvojile vrijedan bod (12:12) na gostovanju kod Komiže na otoku Visu s kojim su i dalje, uz vodeće Čavle ŠB, ostale neporažene u ligi u dosadašnjem dijelu sezone.

Odlično su Labinjanke otvorile susret u Komiži, povele 6:2, vodile i na ulasku u završnu fazu susreta 10:6, ali su domaće boćarice u završnici bile učinkovitije i do kraja uspjele poravnati ukupan rezultat. Najučinkovitija je u redovima gostiju, sudjelovavši u osvarenju maksimalne tri pobjede, kao i obično bila najbolja istarska sportašica Nives Jelovica, dok je Tanja Grubiša dodala dvije pobjede. U sljedećem kolu istarski derbi igraju Labin i pulska Nova Veruda.

Povukle Labin do boda - Tanja Grubiša i Nives Jelovica
Povukle Labin do boda - Tanja Grubiša i Nives Jelovica

 

Funtana je, jednako kao i cijelu sezonu, i proljetni nastavak Druge HBL sjever otvorila minimalnom gostujućom pobjedom 12:10, ovoga puta pokupivši sve bodove u Kukuljanovo što ju je na prvenstvenoj ljestvici uzdiglo na visoko drugo mjesto. U sljedećem kolu u Funtani se igra veliki derbi s obzirom na to da će na zapadnoj obali Istre gostovati lider Marinići.

U Trećoj HBL zapad tri su istarska kluba na domaćim terenima upisala pobjede, od kojih je lider Labin u istarskom derbiju uvjerljivo savladao Lindara (19:3), te se time osamostalio na vrhu prvenstvene ljestvice s obzirom na to da je njegov dosadašnji sustanar na vrhu, Sveti Jakov iz Jadranova izgubio u Ročkom Polju (14:8). U sljedećem kolu, u subotu, 20. travnja, na Veliku subotu u Jadranovu veliki derbi igraju dva vodeća kluba lige, Sv. Jakov i Labin, dok se svi ostali susreti lige igraju, 22. travnja, na Uskrsni ponedjeljak.

Natrag