Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prva HBL - 17. kolo

Nakon predposljednjeg kola 1. HBL vodeći dvojac Istra Poreč i Pula ostali su u igri za ulazak s pozicije broj 1 na završni turnir za prvaka Hrvatske, dok je otpao Zrinjevac.

Sokol Orbico, Biston Brela i Metković uoči posljednjeg kola konkuriraju za 4. mjesto na ljestvici koje vodi na Final Four dok su otpali Pazin i Vargon.

Porečani i Puljani uoči posljednjeg kola ligaškog dijela prvenstva ne mogu biti lošije plasirani od 2. mjesta na prvenstvenoj ljestvici što znači da su oba kluba osigurala plasman u europski Kup prvaka. Naime, iz Hrvatske će u tekućoj sezoni u Kupu prvaka igrati tri kluba, odnosno državni prvak (pobjednik završnog turnira koji će se 13. i 14. travnja odigrati u Puli), te sljedeća dva najbolje plasirana kluba na ljestvici u ligaškom dijelu prvenstva.

Porečki boćari su u istarskom derbiju slavili na koncu uvjerljivu pobjedu nad Pazinjanima (20:6) koje su tako ostavili bez mogućnosti plasmana na završni turnir. Pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon štafetnog izbijanja kada su domaćini vodili s nedostižnih 14:4, te su gosti u završnici samo neznatno ublažili poraz. Istru Poreč su do slavlja sa maksimalnim učinkom, sudjelovanjem u ostvarenju po tri pobjede predvodili izvrsni Steven Benolić i Joško Mardešić koji je sa 43 pogotka bio odličan u brzinskom izbijanju na tri pozicije, a valja istaći i odličnih 40 punata u krugovima u paru Vedrana Špelića i reprezentativca Nenada Tadića. Kod Pazina dvije pobjede upisao je iskusni Valter Ivančić sa odličnih 27 punata u preciznom izbijanju.

Produžili sezonu i na Europu - (slijeva) Steven Benolić, Marino Križmanić i Dalibor Laković, Istra Poreč
Produžili sezonu i na Europu - (slijeva) Steven Benolić, Marino Križmanić i Dalibor Laković, Istra Poreč

 

Pulski su boćari očekivano slavili uvjerljivu pobjedu (20:6) na riječkoj Podvežici nad već otpisanim fenjerašem Lovranom pokazavši još jednom koliko su jaki u brzinskim disciplinama.

U posljednjem kolu veliki derbi u Zagrebu igraju Zrinjevac i Istra Poreč. Da bi s prvog mjesta ušli na završni turnir i time si priskrbili papirnato nešto lakšeg suparnika u polufinalu Porečani u tom susretu moraju ostati neporaženi. S druge strane Zagrepčani će svakako težiti pobjedi kako bi za polufinale Final Foura izabrali upravo Porečane koje možda ocjenjuju boljom opcijom od Pule na čijem se domaćem terenu završni turnir igra.

S druge strane Puljani za svoj ulazak na završni turnir kao broj 1 moraju kod kuće pobijediti Metković i nadati se porazu u Zagrebu Istre Poreč od koje su bolji u međusobnim susretima.

Unatoč za njih nevažnom susretu i mogućem manjku motiva Pazinjani sportski moraju odraditi susret posljednjeg kola u kojem im u goste dolazi Biston Brela koja se bori za poziciju broj 4 za plasman na Final Four.

Natrag