Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Najbolji hrvaski brzinac izjednačio svjetski rekord

U kakvoj je formi ove godine najbolji hrvatski boćarski brzinac Leo Brnić bilo je samo pitanje trenutka kada će se i dogoditi.

I dogodilo se u posljednjem kolu ligaškog dijela talijanskog prvenstva, u derbiju Brnićeve La Perosine i BRB Ivree, aktualnih viceprvaka i prvaka, u kojem je hrvatski boćar sa 49 pogodaka iz 50 izbačaja izjednačio svjetski rekord u brzinskom izbijanju.

Leo Brnić
Leo Brnić

 

Rekord je sada u suvlasništvu trojice boćara, Francuza Frederica Marsensa koji je isti broj pogodaka ostvario krajem siječnja, te nekadašnjeg člana Trio Buzeta i aktualnog svjetskog prvaka, Slovenca Anžea Petriča kojem je isto pošlo za rukom prije tri tjedna. Sada će zanimljivo biti iščekivati hoće li itko i tko će prvi dosegnuti magičnu granicu od 50 pogodaka.


Brnić je tako u razmaku od samo tri tjedna postao svjetski rekorder i u drugoj brzinskoj disciplini nakon što je početkom ovoga mjeseca zajedno s klupskim kolegom Alessandrom Longom sa 59 pogodaka iz 60 izbačaja izjednačio svjetski rekord u štafetnom izbijanju.

Natrag