Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istra dobila još jedan boćarski objekat

Dugogodišnji san svih boćarica i boćara Labina i Labinštine konačno je postao java, a Istra je dobila još jedan vrijedan boćarski objekat.

Na sam Dan Labinske republike svečano je otvorena nova boćarska dvorana u Labinu nastala zatvaranjm i natkrivanjm dosadašnjeg gradskog boćališta Šćiri, za što je Grad Labin u dvije godine izdvojio milijun kuna. Tim su boćari Labinštin konačno dobili uvjete da svoju aktivnost produže na cijelu godinu i u zimske mjesece tijekom kojih se boće ne mogu igrati na otvorenom. Dvorana službeno nosti naziv Gradsko boćalište Labin.

Čast da zakotrljaju prve boć u novoj boćarskoj dvorani dobilo je dvoje mladih labinskih boćara, Lana Stepančić i Ivan Načinović.

Ivan Načinović i Lana Stepančić
Ivan Načinović i Lana Stepančić

 

Svečanosti otvorenja su između ostalih nazočni bili labinski gradonačelnik Valter Glavičić, predsjednik Istarskog boćarskog saveza Franko Buda, dopredsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora za lokalni sport Siniša Krajač, predsjednici boćarskih klubova Labin i Rudar Dino Škopac i Josip Štemberga, izbornici hrvatskih reprezentacija seniorki, juniora i kadeta Romano Grižančić i Čedo Vukelić.

Romano Grižančić i Franko Buda
Romano Grižančić i Franko Buda

 

Nakon otvorenja odigran je i prigodan turnir Labinska republika na kojem je nastupilo osam trojki, a naslov pobjednika osvojila je ženska reprezentacija Hrvatske u najjačm mogućm sastavu, koji su činile dvije najistaknutije boćarice Labina Tanja Grubiša i Nives Jelovica, te Carrolina Bajrić (Čavle ŠB).

Nives Jelovica, Carrolina Bajrić i Tanja Grubiša
Nives Jelovica, Carrolina Bajrić i Tanja Grubiša
Natrag