Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prva HBL - 14. kolo

Boćari Pule zadržali su stopostotan učinak na domaćem terenu ove sezone pobijedivši u derbiju 14. kola 1. HBL kod kuće zagrebački Zrinjevac.

Zagrepčani su bolje otvorili susret na pulskoj Verudi, nakon brzinsko izbijanja i dalj vodili 7:5, ali su do kraja uspjeli upisati još svega jedan poen, dok je sve ostalo bilo u znaku Puljana. Od dvoboja svakako treba izdvojiti da je odlični Petar Barlian u dvije discipline dobio reprezentativca Peru Ćubelu koji nije briljirao u preciznom izbijanju u kojem je aktualni prvak Europe. No, najučinkovitiji je u redovima domaćina bio iskusni Milan Celija koji je sudjelovao u osvajanju maksimalnih šest poena za svoju momčad.

Iskusvo pretvara u odlične rezultate - Milan Celija (crveni dres). Foto: Metković News.
Iskusvo pretvara u odlične rezultate - Milan Celija (crveni dres). Foto: Metković News.

 

S pobjedom Pule je najviše profitirala Istra Poreč koja se nakon tijesne gostujuće pobjede nad Bisonom Brela učvrstila na čelu ljestvice i povećala prednost pred pratnjom na tri boda.  U Baškoj Vodi presudilo je bolje otvaranje Porečana koji su poveli 6:2 i tu prednost domaćini unatoč svom trudu više nisu stigli. Valja naglasiti da su gosti do pobjede stigli i bez uobičajno velikog doprinosa reprezntativca Nenada Tadića koji je čak u parovima bio zamijenjen. Ovoga puta Istru je predvodio Steven Benolić sa sve tri pobjede, Vedran Špelić, Elvis Smolica i Ivan Lukšić pridodali su po dvije pobjede.

Nakon što je u prethodnom kolu slavio iznenađujuću pobjedu u Zagrebu Pazin je srušio i drugog hrvatsko boćarskog velikana, ovoga puta na domaćem terenu Vargona te se potpuno vratio u igru za četvrtu poziciju koja vodi na završni turnir. Kakva će se borba voditi u preostala četiri kola za tu četvrtu poziciju za Final Four najbolje svjedoči podatak da je trenutno na ljestvici pet klubova ugurano u razmak od samo dva boda. U Pazinu domaćini su u završnu seriju igara ušli s vodsvom 11:7, a onda su u završnici jednostavno pomeli Riječane. Od rezultata briljirali su Valter Ivančić i Zoran Gržinić u krugovima u paru sa čak 40 punata. Po učinku reprezntativac Alen Guštin sa sve tri pobjede ponovno je predvodio Pazinjane, mlade snage Nini Stranić i Dajan Jurman dodale su pet poena.

U sljedećem kolu Pula i Pazin idu na zahtjevna gostovanja u Dalmaciju, kod Bistona Brele i Metkovića, dok Istru Poreč kod kuće očekuje tek odrađivanje obveze protiv već i teorijski ispalog fenjeraša Lovrana.

Natrag