Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prvenstva Istre po disciplinama

Seriju ovogodišnjih prvenstava Istre po disciplinama otvoriti će u nedjelju, 10. ožujka seniorke i juniori koji će tijekom ožujka, nedjeljama, odraditi većinu svojih ovosezonskih županijskih natjecanja.

Naime, prvenstva Hrvatske za seniorke ove su godine na programu već sredinom svibnja i početkom lipnja, dok za juniore zbog iz godine u godinu sve napučenijih međunarodnih kalendara FIB-e i FEB-e, te kalendara Hrvatskog boćarskog saveza, u mjesecima kada se boće mogu igrati na otvorenom, a do sredine srpnja kada je u Sinju na programu juniorsko prvenstvo Hrvatske, jednostavno nema slobodnog vikenda.

Seniorke će stoga u nedjelju u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda odigrati dva prvenstva, u preciznom izbijanju i bližanju i izbijanju u krug. Natjecanje u preciznom izbijanju počinje u 9.30 sati, nakon čega od 11 sati slijedi natjecanje u krugovima finale kojeg se očekuje oko 17 sati. Očekuje se da će glavnu ulogu oko pitanja naslova prvakinja igrati reprezentativke Labina, Tanja Grubiša i prošlogodišnja osvajačica zlatnih medalja u obje discipline, Nives Jelovica.

Tanja Grubiša i Nives Jelovica, Labin
Tanja Grubiša i Nives Jelovica, Labin

 

Okvirnu satnicu prvenstva možete preuzeti OVDJE

 

Prvenstvo juniora u disciplini pojedinačno klasično u Labinu biti će prvo službeno natjecanje u prije tjedan dana svečano otvorenoj boćarskoj dvorani u koju je zatvaranjem i natkrivanjem pretvoreno dosadašnje labinsko gradsko boćalište Šćiri. Natjecanje počinje u 9 sati dok se početak finalnog susreta očekuje oko 19.30 sati. Na prvenstvu će između ostalih nastupiti i Filip Matijašić, aktualni juniorski svjetski viceprvak u parovima.

Filip Matijašić, Pazin
Filip Matijašić, Pazin

 

Okvirnu satnicu juniorskog prvenstva možete preuzeti OVDJE

Listu predprijava juniora za prvenstvo možete preuzeti OVDJE

Natrag