Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Odluke IO-a IBS-a

Izvršni odbor IBS-a je na svojoj 8. sjednici održanoj u sali za sastanke porečke boćarske dvorane SRC Veli Jože usvojio kalendar svih aktivnosti IBS-a za 2019. godinu.

Novina u odnosnu na prethodne godine je da će se gotovo sva prvenstva Istre po disciplinama za seniorke i juniore odigrati već tijekom ožujka, nedjeljama, zbog potrebe usklađnja kalendara IBS-a s kalendarom Hrvatskog boćarskog saveza u kojem je odigravanje prvenstava Hrvatske za seniorke određeno već za polovicu svibnja i početak lipnja, te zbog nedostatka adekvatnih termina za odigravanje juniorskih županijskih prvenstava vikendima u do sada uobičajenim mjesecima za igranje ovih prvenstava, lipnju i srpnju.

Pored županijskih i kup natjecanja za sve kategorij u Istri će se ove godine odigrati državna prvenstva za seniorke i seniore u po čak tri discipline, te kompletno kadetsko PH.

Oba završna turnira za naslov klupskog prvaka Hrvatske, za boćarice i boćare odigrati će se ove godine u Istri, Prve HBL 13. i 14. travnja u Puli, a HŽBL 25. i 26. svibnja u Labinu.

Istra će 6. i 7. srpnja biti domaćin i drugog juniorskog ekipnog Alpe-Jadran turnira na kojem će se natjecati reprezentacije Hrvatske i Slovenije, zajednička selekcija talijanskih regija Furlanija - Venecija - Julijska krajina i Veneto, te selekcija Istre, dok će se tradicionalna Velika nagrada Pazina, međunarodni turnir u parovima, odigrati 3. i 4. kolovoza

Kompletan kalendar aktivnosti IBS-a možete preuzeti OVDJE

Natrag