Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Odluke IO-a IBS-a

Izvršni odbor Istarskog boćarskog saveza na svojoj je 8. sjednici održanoj u sali za sastanke porečke boćarske dvorane SRC Veli Jože donio nekoliko odluka.

1. Početak proljetnog dijela tekuće ligaške sezone 2018/19. u istarskim županijskim ligama pomaknut je za tjedan dana, sa prvotno predviđenog produžnog vikenda od 5. do 7. travnja na sljedeći produženi vikend od 12. do 14. travnja.

Stoga će se u pojedinim ligama po jedno kolo tijekom predstojećeg proljeća igrati u radne dane tjedna, u Prvoj A IBL i Drugoj IBL jug 9. kolo u srijedu 24. travnja, u Prvoj B IBL 12. kolo u utorak 14. svibnja, a u Drugoj IBL sjever 14. kolo u srijedu 29. svibnja.

IO IBS-a je ovakve odluke donio kako bi se proljetni dio tekuće sezone 2018/19. i jesenski dio naredne sezone 2019/20. mogli odigrati unutar šeset mjeseci, sa samo jednim zakonski obavljenim liječničkim pregledom članova klubova, odnosno kako se klubovima ne bi nametalo obavljanje još jednog liječničkog pregleda njegovih članova godišnje, a time i dodatni financijski troškovi.

Novi rasporedi svih IBL:

PRVA A IBL

PRVA B IBL

DRUGA IBL SJEVER

DRUGA IBL JUG

TREĆA IBL SJEVER I

TREĆA IBL SJEVER II

TREĆA IBL JUG I

TREĆA IBL JUG II

 

U Puli će se, u boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda 13. i 14. travnja odigrati završni turnir za prvaka Hrvatske, Prve HBL, na kojem se očekuje nastup najmanje dva istarska kluba.

2. Kako bi što većem broju istarskih boćara koji to žele omogućio da uživo pogledaju susrete Final Foura u Puli IO IBS-a je donio odluku da klubovi IBL mogu zatražiti promjenu termina igranja susreta koji su na programu u subotu i nedjelju 13. i 14 travnja po istom pravilu po kojem se mogu tražiti promjene termina igranja susreta kada istarski klubovi kod kuće igraju susrete europskog Kupa prvaka. U slučaju tako podnesenog zahtjeva suparnički klub dužan je prihvatiti promjenu termina igranja susreta.

Natrag