Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Svjetski kup u izbijanjima u Francuskoj

Svjetski kup u izbijanjima novo je natjecanje iz službenog kalendara međunarodne boćarske federacije (FIB) premijerno izdanje kojeg će se u petak i subotu, 8. i 9. veljač 2019. godine održati u francuskom Saint Vulbasu, 40-ak kilomatara udaljnom od Lyona.

Riječ je o natjecanju na kojem će nastupiti deset reprezentacija, među kojima i nacionalna selekcija Hrvatske, uz Italiju, Sloveniju, Tursku, Monako, Švicarsku, Čile, Tunis, Japan i domaćina Francusku.

Natjecanje će se odvijati u tri discipline, mješovitim štafetama, te brzinskom i preciznom izbijanju u mješovitim parovima, što znači da će se u brzinskom i preciznom izbijanju zbrajati rezultati od po jednog ženskog i muškog predstavnika iz svake reprezentacije. U mješovitim štafetama prvo će se odraditi dvije kvalifikacijske serije, a u brzinskom i preciznom izbijanju po jedna ženska i muška kvalifikacijska serija. Iz kvalifikacija po četiri najbolje reprezentacij u mješovitim štafetama, te u preciznom izbijanju zbrojem rezulata po jednog ženskog i muškog predstavnika plasirati će se u polufinale iz kojeg će se potom finalisti dobiti na izravan dvoboj, 1 - 4, 2 - 3. U brzinskom izbijanju neće biti polufinala, već će se dvije najbolje reprezentacije iz kvalifikacija zbrojem po jednog ženskog i muškog predstavnika plasirati izravno u finale, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani iz kvalifikacija igrati za ukupno 3. mjesto. U svakoj disciplini za svaku seriju izbijanju dozvoljena je zamijena igrača.

Pod vodstvom trenera Čede Vuklića Hrvatsku će u Francuskoj predstavljati četvero reprezentativaca od kojih i Istranin, Darijan Živolić iz Pule, uz Peru Ćubelu (Zrinjevac, Zagreb), Carrolinu Bajrić (Čavle ŠB) i Riu Vojković (Komiža),

Darijan Živolić, Pula
Darijan Živolić, Pula

 

U brzinskim disciplinama će nastupiti Živolić, koji je nekadašnji svjetski prvak i rekorder u štafetnom izbijanju, brončani sa prošlogodišnjeg EP-a iz talijanskog Alassia, te Bajrić koja je brončana sa SP-a iz kineskog Jiaxinga u mješovitim štafetama.

U preciznom izbijanju će nas predstavljati aktualni prvak Europe u toj disciplini Ćubela, te Vojković.

Što se konkurencije tiče Francusku će u brzinskim disciplinama predstavljati Barbara Barthet i Alexandre Chirat, aktualni svjetski prvaci i rekorderi (52/58) u mješovitim štafetama, dok će u preciznom izbijanju nasupiti Sebastien Belay, aktualni svjetski viceprvak i dosadašnji svjetski rekorder sa nevjerojatnih 63 punta.

Sloveniju će predvoditi Anže Petrič, nekadašnji član Trio Buzeta, aktualni svjetski prvak u brzinskom izbijanju, te bivši svjetski prvak u štafeti kojem će partnerica u brzinskim disciplinama biti Nina Volčina, aktualna svjetska viceprvakinja u mješovitim štafetama i europska viceprvakinja u brzinskom izbijanju.

Talijansku selekciju činiti će između ostalih Emanuele Ferrero, jedan od dosadašnjih svjetskih rekordera u štafeti (61/61), te Gaia Falconieri i Serena Traversa, aktualne svjetske i europske prvakinje u štafeti.

 

Propozicije i satnicu Svjetskog kupa možete preuzeti OVDJE

 

Izravan prijenos Svjetskog kupa možete pratiti na internetskom portalu na linku:

http://www.sport-boules-diffusion.fr/
Natrag