Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski prvoligaški vikend

Nakon prvog ovogodišnjeg boćarskog prvoligaškog vikenda Pula se ponovno osamostalila na čelu ljestvice, ali samo zahvaljujući očekivanoj domaćoj pobjedi u unaprijed odigranom susretu 10. kola nad omiškom Gorčinom.

Naim, u susretima redovnog 7. kola, od do sada dva vodeća kluba lige, zagrebački Zrinjevac je slavio uvjerljivu laganu pobjedu 21:5 na gostovanju u Metkoviću dok su Puljani remizirali (13:13) u Rijeci s Vargonom.

Čini se da su remijem na Podvežici jednako zadovoljna i nezadovoljna oba suparnika. Riječani sigurno nisu zadovoljni učinkom u dosadašnjem dijelu sezone, ali s bodom protiv jedne od vodećih momčadi lige i to u susretu u kojem su gubili 12:10, bez obzira što su igrali na domaćem terenu, ne mogu biti ni nezadovoljni. S druge strane gosti s obzirom na ime suparnike i igranje u gostima, također s bodom ne mogu biti nezadovoljni, bez obzira što su u završnici susreta imali ta dva poena prednosti. Vargon je bolje otvorio susret i poveo 6:2, ali je Pula nakon tehničkih disciplina okrenula rezultat u svoju korist 10:8, te po završetku obje discipline krugova vodila 12:10. Međutim, do kraja su trojke remizirale (8:8), dok je Antonio Prlaguzić slavio tijesnu pobjedu u disciplini pojedinačno klasično nad Mariom Percanom (9:8) i Riječani su ipak do kraja iščupali bod. U redovima Puljana valja izdvojiti ponovno odlične nastupe Darijana Živolića i Benjamina Guština u brzinskim izbijanjima, ali i odlične nastupe Petra Barliana u preciznom izbijanju, te bližanju i izbijanju u krug. Upravo je Barlian sa sudjelovanjem u osvajanju maksimalnih šest poena bio najučinkovitiji u redovima gostiju, pratili su ga Živolić i Luka Faraguna sa po dvije pobjede.

U susretu s gostima iz Omiša Pula je imala nešto više problema tek u prvom dijelu susreta, odnosno nakon prve serije igara kada je vodila s minimalnih 5:3, no do konca je stigla do vrlo uvjerljive pobjede 21:5. Barlian u krugovima, odnosno Živolić i Guštin u brzinskim disciplinama, te sudjelovanjem u osvajanju maksimaln tri pobjede, ponovno su predvodili Pulu.

Benjamin Guštin, Pula
Benjamin Guštin, Pula

 

I Istra Poreč je očkivano kod kuć pobijedila Gorčinu 22:4. Reprezentativac Nenad Tadić sa tri pobjede i sa odličnih 28 punata u krugovima, te Ivan Lukšić i Joško Mardešić koji su pridodali po pet poena bili su predvodnici Porečana do pobjede.

Pazin je na gostovanju na splitskom Gripama izgubio od dugopoljskog Sokola 18:8 i tako, nadamo se samo privremeno, Bistonu Breli prepustio 4. mjesto na ljestvici koje vodi na završni turnir za prvaka Hrvatske. Pitanje pobjednika bilo je gotovo već nakon štafetnog izbijanja kada su domaćini vodili s nedostižnih 14:4. Od pozitivnih učinka Pazinjana valja istaći pobjedu juniora Filipa Matijašića u krugovima nad reprezentativcem Lukom Žurom.

U sljedećem kolu na programu je veliki derbi Pazin - Istra Poreč u kojem će domaćini tražiti bodove za ponovno ulazak u zonu Final Foura, a gosti bodove koji će ih upravo u toj zoni i zadržati. Pula pak ugošćuje fenjeraša Lovrana, protiv kojeg je sigurn bodove već uknjižila.

Natrag