Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Skupština ZBKG Buzeta

Zajednica boćarskih klubova Grada Buzeta održala je krajem prošle godine u Kozarima, pod predsjedanjem Franka Bernobića, redovnu godišnju sjednicu Skupštine na kojoj su tradicionalno podjeljne medalje osvajačima na prvenstvima Buzeštine za seniore, juniore i kadete, a temeljem rezultata osvarnih na tim prvenstvima proglašeni su i najbolji pojedinci.

Tako je za najboljeg seniora proglašen Vedran Glavić, sada već bivši član Ročkog Polja koji u tekućoj ligaškoj sezoni nosi dres riječkog prvoligaša Vargona. Najbolji junior je Karlo Pavletić (Ročko Polje), a najbolji kadet Samuel Majcan (Vrh).

Boćari s Buzeštine su prošle godine na prvenstvima Istre osvojili tri zlatne, četiri srebrne i devet brončanih medalja.

Posebno valja istaći da su Lorna Klarić i Antonija Pastorčić na prvnstvima Hrvatske za juniorke osvojil prve dvije medalje u povijesti Istarskog boćanja za boćarice u tom uzrastu, brončane u parovima i šafetnom izbijanju.

Na sjednici su dodjeljna i tri posebna priznanja, Kazimiru Šverku, tajniku Boćarskog kluba Lanišće, za dugogodišnju aktivnost i doprinos razvoju boćanja na Buzeštini, zatim Boćarskom klubu Sloga iz Svetog Martina za 40 godine postojanja u uspješnog djelovanja, te konobi i prijevozničkoj tvrtki Volte iz Kozari za dugugodišnju logističku potporu buzetskom boćanju i boćarima.

Natrag