Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Juniorski Božićni turnir u Rijeci

Prva ekipa mješovite hrvatske juniorske boćarske reprezentacije, za koju je, uz Riu Vojković (Komiža), i Karla Šabana (Sv. Jakov, Jadranovo) igrao i i Filip Matijašić, mladi prvotimac Pazina, osvojila je drugo mjesto, a naš druga ekipa za koju su igrali Dora Fućak (Čavle ŠB), Lovro Šipek (Sv. Jakov) i Luka Jozipović (Biston Brela, Baška Voda) četvrto mjesto na međunarodnom Božićnom turniru u Rijeci.

Obje hrvatske reprezentacije na turniru u Rijeci
Obje hrvatske reprezentacije na turniru u Rijeci

 

Riječ je o reprezentativnom turniru iz službenog kalendara FIB, s kojim se već tradicionalno zatvara međunarodna sezone, a na kojem se ove godine u riječkom boćarskom domu na Podvežici dva dana nadmetalo osam selekcija, uz dvije Hrvatske još i Slovenija I i II, te Francuska, Italija, Monako i Srbija. Zanimljivo je da je Hrvatska I finale od Francuske izgubila tek nakon dodatne igre (po tri bližanja i tri izbijanja balina) rezultatom 6:5 nakon što je temeljni dio susret okončan neodlučeno 4:4. Isti je rezultat 4:4 bio i u susretu za 3. mjesto u kojem je na koncu nakon dodatne igre Slovenija II bila bolja od Hrvatske II 3:2.

Najbolje četiri selekcije na Božićnom turniru
Najbolje četiri selekcije na Božićnom turniru


Rezultati, skupina A, 1. kolo: Hrvatska I - Slovenija II 8:0, Srbija - Italija 5:3; 2. kolo: Hrvatska I - Srbija 8:0, Slovenija II - Italija 4:4; 3. kolo: Hrvatska I - Italija 8:0, Slovenija II - Srbija 8:0; skupina B, 1. kolo: Hrvatska II - Slovenija I 5:3, Francuska - Monako 8:0; 2. kolo: Hrvatska II - Francuska 4:4, Slovenija I - Monako 8:0; 3. kolo: Francuska - Slovenija I 6:2, Hrvatska II - Monako 7:1.
Finale: Francuska - Hrvatska I 6:5 (4:4); za 3. mjesto: Slovenija II - Hrvatska II 3:2 (4:4).

Svi natjecatelji u Rijeci
Svi natjecatelji u Rijeci

 

Rezultati turnira:

REZULTATI NATJECANJA PO SKUPINAMA

IZVJEŠĆA - 1. KOLO - SKUPINA A

IZVJEŠĆA - 2. KOLO - SKUPINA A

IZVJEŠĆA - 3. KOLO - SKUPINA A

IZVJEŠĆA - 1. KOLO - SKUPINA B

IZVJEŠĆA - 2. KOLO - SKUPINA B

IZVJEŠĆA - 3. KOLO - SKUPINA B

IZVJEŠĆA - FINALE I ZA 3. MJESTO

KONAČAN POREDAK

Natrag