Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prva HBL - 5. kolo

Nakon 5. kola nema više neporaženih klubova u 1. HBL.

U Zagrebu je do sada samostalno vodećoj Puli prvi poraz sezone nanio Zrinjevac i tako upravo svoje goste bodovno ponovno uhvatio na čelu ljestvice. Pravi derbi riješen je tek u završnoj fazi susreta u koju su Puljani ušli s minimalnim vodstvom 10:8, ali su Zagrepčani ukupan rezultat u završnici uspjeli okrenuti u svoju korist i slaviti sa tijesnih 14:12. Darijan Živolić, Luka Faraguna i Petar Barlian, koji je s izvrsnih 27 punata savladao reprezentativca Tomislava Kolobarića u bližanju i izbijanju u krug, sudjelovali su u osvajanju po četiri poena za Pulu.

Istra Poreč je kod kuće sa 16:10 nadvisila Bistona Brelu. Porečani su nakon prve serije igara poveli sa 6:2, a nakon štafetnog izbijanja podignuli svoje vodstvo na 12:6 i tu su prednost sačuvali do kraja.

Marino Križmanić, Istra Poreč
Marino Križmanić, Istra Poreč

 

U Rijeci se domaćem Vargonu očekivao nešto veći otpor Pazina koji je samo kolo prije na svom terenu pobijedio Zrinjevca. No Riječani su pitanje pobjednika riješili već nakon štafeta. Vrhunski ogled gledatelji su na tom susretu vidjeli u krugovima u paru u kojima su Alen Guštin i Filip Matijašić tek za punat razlike bili bolji od Antonia Prlaguzića i Alena Šestana.

U posljednjem ovogodišnjem kolu dva dalmatinska kluba stižu u Istru, Biston Brela u Pulu, a Metković u Pazin, dok bi Istra Poreč u Rijeci trebala pokupiti sve bodove na gostovanju kod fenjeraša Lovrana.

 

Natrag