Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prva HBL - 4. kolo

Boćari Pule zaista mogu uživati u plodovima svojih odličnih igara na početku nove sezone Prve HBL.

Nakon četiri odigrana kola jedini su klub sa maksimalnim učinkom od sve četiri pobjede, a nakon zadnjeg domaćeg slavlja u istarskom derbiju nad Istrom Poreč, samostalno su zagospodarili čelnom pozicijom na prvenstvenoj ljestvici. Puljani su potpuno dominirali derbijem, pitanje pobjednika riješili već nakon preciznog izbijanja, a nakon bližanja i izbijanja u krug vodili su s ogromnom prednošću od 18:2. Do tog trenutka samo su kapetan Elvis Smolica i Ivan Lukšić pobjedom u jednom paru spašavali čast Porečana koji su ipak u završnici ublažili poraz. Impresivni su bili nastupi domaćina u svim tehničkim disciplinama. Pulu su do slavlja, sa sudjelovanjm u osvajanju po maksimalnih šest poena, predvodili bivši Porečan Darijan Živolić koji je između ostalih u reprezentativnom dvoboju u disciplini pojedinačno klasično pobjedio Nenada Tadića, te Petar Barlian. Kod Porečana dvije je pobjede upisao Lukšić koji je zajdno s Tadićem u krugovima u paru ostvario odličnih 37 punata.

Puljani ne posustaju - Benjamin Guštin
Puljani ne posustaju - Benjamin Guštin

 

Pazin je u svojoj dvorani Boćarskog centra "Aleksanda Anzur" nakon odlične igre skinuo veliki skalp aktualnom i trostrukom uzastopnom prvaku Hrvatske, zagrebačkom Zrinjevcu pobjedom 15:11. Nakon odličnog otvaranja susrea i vodstva 6:2 nakon prve faz igara Pazinjani su presudan korak ka pobjedi ostvarili dobivši obje igre preciznog izbijanja u kojem su briljirali Zoran Gržinić sa 31 i Valter Ivančić sa 30 punata u pobjedama nad reprezenativcima, aktualnom europskim prvakom u ovoj disciplini Perom Ćubelom i Tomislavom Kolobarićem. Valja izdvojiti i vrhunski dvoboj u krugovima u kojem je Alen Guštin dobio Kolobarića 29:27. Pazinske simpatizere svakako valja radovati i podatak da su uz iskusnike Ivančića, Guština i Roberta Serga veliki doprinos pobjedi sa sudjelovanjem u osvajanju po četiri poena dale mlade domaće snage, Filip Matijašić i Dajan Jurman.

Pazinjani su do velike pobjede stigli bez igrača i voditelja Igora Vretenara kojeg je disciplinski sudac Hrvatskog boćarskog saveza Marin Batur suspendirao do okončanja postupka zbog činjenice da u istarskom derbiju prošlog, trećeg kola sa Pulom, koji je igran u BC "Aleksandar Anuzr", pri vodsvu gostiju 12:4, Pazinjani nisu prihvatili odluku sudaca da se štafetno izbijanje ponovi zbog čega je susret prekinut i registriran maksimalnim rezulatom 26:0 bez borbe u korist gostiju.

U četvrtom kolu, kako neslužbene informacije govore zbog uzavrelih strasti, prekinut je i dalmatinski derbi Biston Brela - Sokol Orbico pri vodstvu domaćina 11:7.

U sljedećem kolu Pulu u Zagrebu očekuje veliki derbi dostadašnjeg dijela prvenstva, gostovanje kod Zrinjevca, Istra Poreč ugošćuje Biston Brelu, dok Pazin ide u gose u dosadašnjem dijelu sezone neuvjerljivom riječkom Vargonu.

Natrag