Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Počinje Hrvatska juniorska liga - zapad

I dok su ekipe južne skupine (Dalmacija) s natjecanjem započele još krajem prošlog mjeseca, predstojeće nedjelje, 25. studenog 2018. godine započinje druga sezona i za ekipe koje se natječu u mješovitoj žensko-muškoj Hrvatskoj juniorskoj ligi - sjever, natjecanje koje je izraslo na temeljima nekadašnje istarsko-primorske regionalne lige koju su zajednički osmislili Istarski boćarski savez i Boćarski savez Primorsko-goranske županije.

I ove sezone u konkurenciji deset ekipa koje će se natjecati u sjevernoj skupini biti će i tri istarske ekipe koje su se natjecale i prošle sezone, Pazin, Buzet i Labin. Nažalost, u odnosu na prošlu sezonu sjeverna skupina broji jednu ekipu manje, a ona koja nedostaje je upravo s istarskog područja jer se ove sezone u ligi neće natjecai niti jedna ekipa s područja boćarskog središta Poreč.

Pazinjani, predvođeni novopečnim juniorskim svjetskim viceprvakom u parovima Filipom Matijašićem i Dajanom Jurmanom će nastojati barem ponoviti prošlosezonski uspjeh kada su stigli do finala završnog turnira u kojem su na riječkoj Podvežici izgubili od riječkog Vargona. Ove sezone u ostvarenju tog cilja pomoći će im i Đordano Ferenac koji im se pridružio iz Istre Poreč.

Buzećani su lani u ligaškom dijelu natjecanja zauzli četvrto mjesto i stigli do četvrtfinala Final Eighta, ali će ove godine nastupiti u znatno pomlađenom sastavu, bez Vedrana Glavića i Filipa Šarića kojima je istekao juniorski staž. Labinjani će pak i ove sezone, zbog nedostatke domaćinske boćarske dvorane, do daljnjega sve susrete igrati u gostima što je za njih svakako hendikep za ostvarenje boljeg plasmana od prošlogodišnjeg sedmog mjesta.

Kao jedan od favorita ovogodišnjeg prvenstva se nameće Sveti Jakov iz Jadranova sa svjetskim juniorskim prvakom u disciplini pojedinačno klasično Karlom Šabanom i najboljih hrvatskim kadetom Lovrom Šipekom u sastavu.

Susreti lige po jednostrukom bod-sustavu u 11 kola igrati će se nedjeljom od 10 sati. Po završtku ligaškog dijela natjecanja ove sezone po tri najbolje ekipe (a ne kao lani po četiri) iz sjeverne i južne skupine plasirati će se na završni turnir. Prvoplasirane ekipe sjeverne i južne skupine biti će na Final Six turniru plasirane izravno u polufinale, dok će drugo i trećeplasirane ekipe prethodno odigrati susrte četvrtfinala.

Mjesto i vrijeme odigravanja završnog turnira još nije određeno, a turnir će se vjerojatno odigrati krajem travnja.

Natrag