Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

1. HBL - 3. kolo

Nažalost, neslavno je, prekidom završio ne samo istarski, već derbi cijelog 3. kola 1. HBL između Pazina i Pule pri uvjerljivom vodstvu gostiju 12:4 kada se dogodio nesvakidašnji slučaj.

Naime, pri kraju štafeta, u kojima su za Pazinjane nastupali Alen Guštin i Nini Stranić, a za Puljane Darijan Živolić i Luka Faraguna, u neizvjesnoj završnici Živolić je nekoliko sekundi do kraja pogodio za vodstvo gostiju 45:44. No potom je, doima se nehotično, ali ipak neuobičajeno i neočekivano Živolić u zanosu slavlja, iz svoje četvrte utrčao u prvu stazu u kojoj je nastupala pazinska štafeta. Time je, s obzirom na to da vrijeme još nije isteklo, onemogućio Guštinu, koji je već bio u zaletu, da zadnjom boćom pokuša izjednačiti na 45:45.

U zanosu slavlja nehotice izazvao neobičnu situaciju - Darijan Živolić, Pula
U zanosu slavlja nehotice izazvao neobičnu situaciju - Darijan Živolić, Pula

 

Suci su stoga donijeli odluku da se cijela štafeta mora ponoviti, no, kako je navedeno u izvješću sa susreta, domaćini se s time nisu složili, vjerojatno smatrajući da odluka nije propisno donesena i nisu željeli ponoviti štafetu, niti nastaviti susret.

Povjerenik Prve HBL Ivo Topić je stoga donio odluku o registraciji prekinutog susreta maksimalnim rezultatom 26:0 u korist Pule. No, na odluku povjerenika očekuje se gotovo sigurno žalba Pazina.

Do prekida, nakon poravnatog rezultata u prvoj fazi susreta (4:4), Pula je uvjerljivu prednost stekla dobivši sve igre u brzinskom i preciznom izbijanju s izvrsnim rezultatima svojih brzinskih izbijača Živolića i Benjamina Guština.

Boćari Istre Poreč su i nakon trećeg odigranog kola u novoj sezoni ostali neporaženi, no za razliku od prva dva kola ovoga puta na splitskim Gripama nisu uspjeli pobijedili već su remizirali (13:13) s aktualnim viceprvakom Hrvatske, dugopoljskim Sokol Orbicom. Nakon što su dobili štafetu domaćini su u završnu seriju igara ušli s minimalnim vodstvom 10:8, a na koncu je uz pobjedu Ivana Lukšića nad Antom Grančićem u disciplini pojedinačno klasično i gostujuće trojke, konačan ukupan remi odlučen u bližanju i izbijanju u krug koji je također okončan neodlučeno (25:25). A u toj igri je protiv reprezentativca Luke Žure na kraju junior Đordano Ferenac pogotcima balina i boće uspio izjednačiti i na koncu će se pokazati donijeti vrijedan bod Porečanima.

U sljedećem kolu novi istarski derbi igraju Pula i Istre Poreč, dok će Pazin u drugom uzastopnom susretu kod kuće ugostiti još jednog itekako kvalitetnog gosta, aktualnog državnog prvaka i vodeću momčad na prvenstvenoj ljestvici, zagrebački Zrinjevac.

Natrag