Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prvenstva Hrvatske za boćarice

Boćarica Labina Nives Jelovica osvojila je zlatnu medalju u bližanju i izbijanju u krug i srebrnu medalju u preciznom izbijanju na prvenstvima Hrvatske koja su održana u riječkom boćarskom domu na Podvežici i u boćarskoj dvorani Hrastenica u Čavlima.

Nakon što je u polufinalu sa puntom razlike pobijedila reprezentativnu kolegicu Riu Vojković (Komiža) u finalu krugova je Jelovica savladala Nikol Marelja Bošnjak (Čavle ŠB). No zanimljiva borba odvijala se već u skupini "smrti" u koju je ždrijeb svrstao čak tri reprezentativke koje su nastupile na nedavnom SP-u u Kini. U toj borbi je deblji kraj izvukla nova svjetska viceprvakinja u toj disciplini i braniteljica državne titule Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) koja se nije uspjela plasirati ni u četvrtfinale. Naime, nakon startne pobjede Bajrić nad Marinom Šebljom (Kastav), u ljepotici cijelog prvenstva Jelovica je nadvisila Bajrić s nevjerojatnih 31:25. Na koncu je u repasažu Vojković bila bolja od Bajrić 16:15 i srebrna sa SP-a se oprostila od natjecanja.

U preciznom izbijanju je Jelovica odradila vrlo dobre tri serij. U dvije kvalifikacijske ostvarila je ukupno 30 punata (12+18) i zajedno s Carrolinom Bajrić bila najbolja. U polufinalnoj seriji (osam boćarica) je Jelovica sa 18 puta ponovno bila najbolja ispred Carroline Bajrić (16), no u finalnoj seriji (četiri boćarice) članici Labina je 10 puna bilo dovoljno za srebrno odličje jer je nova prvakinja Hrvatske Ria Vojković ostvarila 14 punata.

Jelovica je tako osvojila već treću medalju na ovogodišnjim državnim prvenstvima po disciplinama s obzirom na to da je nedavno na PH u parovima u Svetoj Mariji na Krasu zajedno s klupskom kolegicom Tanjom Grubišom obranila naslov prvakinje Hrvatske.

U Čavlima je bez istarskih predstavnica održano i PH u štafetnom izbijanju u kojem su sestre Virginia i Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) osvojile četvrti uzastopni naslov državnih prvakinja, a u finalnoj seriji su za svega jedan pogodak više, rezultatom 38(52):37(53) bile bolje od reprezentativne štafete koja je Hrvatsku predsavljala na nedavnom SP-u u kineskom Jiaxingu, Rozmarije Karuze i Rije Vojković (Komiža).

Rezultate prvensva u bližanju i izbijanju u krug možete preuzeti OVDJE

Rezultate prvenstva u preciznom izbijanju možete preuzeti OVDJE

 

U Komiži na otoku Visu će se 24. i 25. studenog održati posljednja dva ovogodišnja PH za boćarice, u disciplinama pojedinačno klasično i brzinsko izbijanje.

Natrag