Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prva HBL - 2. kolo

Sva tri istarska prvoligaša, Pula, Istra Poreč i Pazin i u 2. su kolu ostvarila pobjede, te uz zagrebački Zrinjevac i dalje imaju stopostotan učinak u ligi na otvaranju nove sezone.

Premda je poravnat rezultat (4:4) nakon prve faze papirnato najzanimljivijeg susreta 2. kola između Pule i Sokol Orbica najavljivao moguće neizvjestan ogled do kraja nastavak je bio potpuno u znaku razigranih domaćina koji su slavili uvjerljivu pobjedu. Puljane su sa sudjelovanjem u osvajanju po maksimalnih šest poena predvodili reprezentativac Darijan Živolić, te Petar Barlian i Luka Faraguna koji je u disciplini pojedinačno klasično dobio nekadašnjeg europskog prvaka i svjetskog viceprvaka Antu Grančića. Valja istaći i tijesnu (8:7) važnu pobjedu Živolića također u disciplini pojedinačno klasično nad Lukom Žurom, no posebno valja naglastiti izvrsne rezultate koje su Puljani ostvarili u svim tehničkim disciplinama. Tako je Živolić briljirao u brzinskom izbijanju na svih šest pozicija sa 46 pogotaka iz 49 izbačaja, jednako kao i u štafetnom izbijanju zajedno sa Faragunom s rezulatom 55/58. Izvrstan je bio i Benjamin Guštin u brzinskom izbijanju na tri pozicije s rezultatom 43/48. Barlian i Suad Zmunović su u preciznom izbijanju morali ostvariti vrlo dobrih 20 i 22 punata da bi dobili solidne Grančića i Zorana Mladinea, a potom su u krugovima u paru morali pružiti vrhunsku igru da bi sa odličnih 35 punata za svega jedan punat nadvisili Juricu Milatića i Mladinea.

Uvjerljivi Puljani - Petar Barlian
Uvjerljivi Puljani - Petar Barlian

 

Povratnik u prvoligaško društvo Metković je u boćarskoj dvorani SRC Veli Jože pružio dobar otpor Istri Poreč koja je na koncu slavila 15:11. Porečani su nakon preciznog izbijanja imali minimalno vodstvo 9:7, a onda su Joško Mardešić i Ivan Lukšić sigurnom pobjedom u štafeti donijeli domaćinima četiri poena prednosti koje su oni sačuvali do kraja. Odlični Mardešić, s rezulatom 44/46 u brzinskom izbijanju na tri pozicije, je sudjelovao u osvajanju maksimalnih šest poena za Istru Poreč, Steven Benolić je dodao pet poena. Kao kuriozitet valja navesi da je junior Đordano Ferenac u preciznom izbijanju pobijedio nekadašnjeg europskog i dvosrukog svjetskog prvaka u toj disciplini Markicu Dodiga sa skromnih 4:3.

Pazinjani su, jednako kao i Puljani u 1. kolu, pokupili oba boda sa splitskih Gripa u nadmetanju sa omiškom Gorčinom, ali su to, za razliku od Pule, učinili sa tijesnom pobjedom 14:12. Nakon preciznog izbijanja rezultat susreta je i dalje bio poravnat 8:8, a onda su u štafeti iskusni Alen Guštin i mladi Dajan Jurman osvojili, kasnije će se pokazati presudna dva poena za ukupnu pobjedu. Iskusni Valter Ivančić ponovno je sudjelovao u osvajanju maksimalnih šest poena za goste, zajedno s Igorom Vreternarom briljirao je u krugovima u paru sa 37 punata. Ovoga puta s istim učinkom pridružio mu se i Jurman, a raduju i sve pobjede koje su osvarile i ostale pazinske mlade snage, Filip Matijašić, Nini Stranić i Patrik Šestan.

U sljedećem kolu prvi ovosezonski istarski derbi igraju Pazin i Pula, dok Istra Poreč gostuje u Splitu kod aktualnog viceprvaka Hrvatske, Sokol Orbica.

Natrag