Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prva HBL - 1. kolo

Otvaranje nove ligaške sezone iz snova imala su sva tri istarska člana u Prvoj HBL zabilježivši pobjede.

Posebno je vrijedna ona Istre Poreča koja je upisala sva tri boda u derbiju 1. kola na riječkoj Podvežici nad Vargonom 15:11. Susret dva kluba sa ukupno osvojenih devet naslova prvaka Hrvatske, prema neizvjesnosti je ispunio očekivanja jer je pitanje pobjednika riješeno u samoj završnici ogleda. U završnu fazu dvoboja ušlo se naime s minimalnim vodstvom Porečana 10:8 koji su na karaju potvrdili svoju pobjedu. Goste je na putu do tri boda predvodio Steven Benolić koji je sudjelovao u osvajanju maksimalnih šest poena. Ovosezonske prinove Marino Križmanić i Elvis Barbaro, te reprezentativac Nenad Tadić dodali su po dva poena.

Imaju razloga za osmjeh na licu - Elvis Smolica i Steven Benolić, Istra Poreč
Imaju razloga za osmjeh na licu - Elvis Smolica i Steven Benolić, Istra Poreč

 

Pula je upisala gostujuće bodove na splitskim Gripama slavljem nad omiškom Gorčinom 18:8. Puljani su pitanje pobjednika riješili već nakon štafetnog izbijanja kada su vodili s nedostižnih 14:4. Darijan Živolić, Luka Faraguna i Petar Barlian upisali su za goste po maksimalnih šest poena, a valja istaći i Benjamina Guština koji je briljirao u brzinskom izbijanju na tri pozicije sa 44 pogotka.

I Pazin se lako kod kuće obračunao s novajlijom u ligi Lovranom ostvarivši najuvjerljiviju pobjedu kola od čak 21:5, a i u tom susretu pitanje pobjednika bilo je gotovo i prije završne faze kada su domaćini vodili 15:3. Uz Ninija Sranića Pazinjane su do pobjede predvodili njegovi senatori Valter Ivančić i Alen Guštin svaki sa sudjelovanjm u osvajanju po maksimalnih šest poena. U susretu smo zabilježili i prvi, povijesni susret u parovima oca i sina Ivančić, Valtera u domaćim i Albera u gostujućim redovima, u kojem je Valter bio i više nego uvjerljiv (13:1).

Zrinjevac je pobijedio Bisona Brelu 15:11, dok Metković i dugopoljski Sokol Orbico igraju 15. prosinca.

U sljedećem kolu Puli u goste dolazi aktualni viceprvak Hrvatske Sokol Orbico, Istra Poreč će ugostiti povratnika u Prvu HBL Metković, dok će Pazin u Splitu proiv Gorčine nastojati napraviti ono što je u 1. kolu uspjelo Puljanima, pokupiti sav plijen.

Natrag