Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Hrvatska reprezentacija

U utorak, 30. listopada 2018. godine u boćarskom domu Hrasenica u Čavlima upriličen je svečani doček za dio  hrvatskog reprezentativnog izaslanstva po povratku sa Svjetskog prvenstva za seniorke, mlađe seniore i juniore, te mješovite štafete koj je od srijede do nedjelje, 24. do 28. listopada 2018. održano u kineskom Jiaxingu.

Foto: sportcom.hr
Foto: sportcom.hr

 

Na ovom najmasovnijem zajedničkom svjetskom boćarskom natjecanju u povijesti hrvatski su reprezentativci osvojili čak osam od 13 mogućih medalja, te je Hrvatska prema vrijednosti osvojnih odličja u Kini, uz Francusku i Italiju bila najuspješnija u konkurenciji 25 zemalja.

Veliki doprinos ovom velikom uspjehu hrvatskog boćanja dali su i istarski boćari i stručnjaci, odnosno članovi istarskih klubova.

Tako je Čepljan Mateo Načinović osvojio mlađeseniorsku zlatnu kolajnu u štaftnom izbijanju zajedno sa Marinom Ćubelom i broncu u mješovitim štafetama zajedno sa Carrolinom Bajrić.

Cerovljan Filip Matijašić (BK Pazin) je u svom debitantskom nastupu u juniorskom reprezentativnom dresu na jednom službenom međunarodnom natjecanju osvojio srebro u parovima zajedno sa Lukom Gašparom.

Tanja Grubiša i Nives Jelovica (BK Labin) su osvojile broncu u parovima, što je prva hrvatska ženska medalja na svjeskim prvensvima u ovoj disciplini.

Izbornik hrvaske ženske reprezentacije, čije su članice ukupno osvojile jedno srebro i dvije bronce je Labinjan Romano Grižančić.

Pored navedenih hrvaski su reprezentativci osvojilo još jedno zlato, dva srebra i jednu broncu.

Junior Karlo Šaban je tako postao svjetski prvak u disciplini pojedinačno klasično, Carrolina Bajrić i junior Luka Gašpar viceprvaci u bližanju i izbijanju u krug, a Marin Ćubela brončani u brzinskom izbijanju.

 

Izvješća sa svečanog dočeka možete pročitati na službenim mrežnim stranicama portala:

sportcom.hr

http://www.sportcom.hr/regionalni-sport/ostalo/bocanje/docek-osvajaca-medalja-torta-i-sampanjac-te-brojni-cestitari-docekali-bocare-i-bocarice-u-hrastenici

i riprsten.com

https://www.riprsten.com/cavle/svjetska-bocarska-zlata-srebra-i-bronce-stigla-na-cavle?fbclid=IwAR1a1ZWNTKxWkQZLLVPHtKmNSS02yC-QCqDQn1ftXuaVHt1ql0NwVAh2pBU

Natrag