Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

PH u preciznom izbijanjima i parovima

Božo Šorgo, boćar umaških Juricani, osvojio je naslov prvaka Hrvatske u preciznom izbijanju na prvenstvu koje je, u odličnoj organizaciji Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, u nedjelju 28. listopada 2018. godine održano u boćarskoj dvorani u Srebrenom, u Župi dubrovačkoj.

Božo Šorgo sa klupskim suigračima Dariom i Sandrom Milićm i Ivicom Vežnavrom, te sinom Manuelom
Božo Šorgo sa klupskim suigračima Dariom i Sandrom Milićm i Ivicom Vežnavrom, te sinom Manuelom

 

Šorgo se sa rezultatima od 20 i 15 punata iz dvije kvalifikacijske serije kao trećeplasirani iz kvalifikacija plasirao u polufinalnu seriju, među osam najboljih. U polufinalu, u kojem općenito nisu ostvarivani posebno visoki rezultati, Šorgo je ostvario svega 11 punata, koliko su imali i Dominik Gurrieri iz Sutvida Brač i Denis Galešić iz Primoštena, ali su se za razliku od Guerrieria Šorgo i Galšić kao treći i četvrti plasirali u finalnu seriju, među četiri najbolja, jer su u kvalifikacijama imali bolje rezultate. U finalu je pak Šorgo ponovno zablistao i sa 20 punata osvoji državnu titulu, ispred viceprvaka Joška Buterina, člana riječkog prvoligaša Vargona, te brončanih trećeg i četvrtog Galešića i Mile Borasa iz metkovičkog Pruda.

Naprecizniji izbijači u Hrvatskoj za 2018. - (s desna) Božo Šorgo, Joško Buterin, Denis Galešić i Mile Boras
Naprecizniji izbijači u Hrvatskoj za 2018. - (s desna) Božo Šorgo, Joško Buterin, Denis Galešić i Mile Boras

 

Zanimljivo je da je Šorgo kao član Juricani već drugi ovogodišnji prvak Hrvatske koji dolazi iz jednog kluba koji je član Druge IBL sjever, šestog ligaškog ranga natjecanja u Hrvatskoj. Početkom listopada je na PH u disciplini pojedinačno klasično u Šibeniku državni naslov osvojio Ivan Milohanić iz Veleniki, koji su Juricanima ligaški konkurenti.

Od ostalih istarskih boćara na PH u preciznom izbijanju reprezentativac Nenad Tadić (Istra Poreč) je bio apsolutno najbolji u dvije kvalifikacijske serije sa 24 i 22 punta, ali se iz polufinala sa svega 10 punata nije uspio plasirati u finale te je na koncu zauzeo 6. mjesto. Franko Krulčić iz Roča je sa 7 i 9 punata u kvalifikacijama okončao prvenstvo na 12. mjestu.

Dan, prije, u subotu 27. listopada 2018., također u Srebrenom je odigrano i PH u parovima na kojem istarski boćari nisu uspjeli osvojiti medalju. Dva para prvoligaša Istre Poreč ispala su u četvrtfinalu. Marino Križmanić i Steven Benolić izgubili su od novih viceprvaka Hrvatske Tea Kuljiša i Jure Maglića iz zagrebačkog Zrinjevca 11:9, dok su u tom trenutku branitelje naslova prvaka Nenada Tadića i Elvisa Smolicu nadvisli Stipe Petričević i Marijan Botica iz splitskog županijskog prvoligaša Nade 13:6. Božo Šorgo i Sandro Milić iz Juricani, te Luka Puniš i Ivan Milohanić iz Veleniki nisu se iz natjecanja po skupinama uspjeli plasirati u četvrtfinale.

Naslov prvaka Hrvatske osvojili su reprezentativci Tomislav Kolobarić i Pero Ćubela iz Zrinjevca koji su u klupskom finalu pobijedili Kuljiša i Maglića 13:5.

Kompletne rezultat prvenstva u preciznom izbijanju možete preuzeti OVDJE

Kompletne rezultate prvenstva u parovima možete preuzeti OVDJE

Natrag