Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

SP za seniorke, ml. seniore i juniore, Kina, 24. - 28. 10.

Hrvatski boćarski reprezentativci osvojili su osam medalja na SP-u za seniorke, mlađe seniore i juniore, te mješovite štafete u kineskom Jianxingu.

Najmanje po četiri srebra i bronce osigurali su do sada naši boćari na svjetskoj smotri, no u samoj završnici u još šest kategorija svoje kolajne mogu učiniti još sjajnijima.

Mateo Načinović i Carrolina Bajrić prvi su primili svoje zaslužene brončane medalje u mješovitoj štafeti
Mateo Načinović i Carrolina Bajrić prvi su primili svoje zaslužene brončane medalje u mješovitoj štafeti

 

Prvi su se u finale plasirali i time najmanje srebrnu kolajnu osigurali mlađi seniori Mateo Načinović i Marin Ćubela u štafetnom izbijanju. Hrvatska štafeta je u polufinalu sa 53(60):51(59) pobijedila Francuze, Sebastiena Leiva Marcona i njegovog imenjaka Belayja. Načinoviću i Ćubeli su suparnici u finalu Talijani, braća Matteo i Simone Mana koji su u drugom polufinalu savladali Turke Yakina i Altaya 53:45.

 

U finalu krugova zaigrati će i Carrolina Bajrić koja je prvo u četvrtfinalu pobijedila Slovenku Saru Jenčič 20:18, a potom u polufinalu i Srpkinju Natašu Antonjak 23:17.

I naši juniori izborili su još dva finala. Karlo Šaban je u disciplini pojedinačno klasično u četvrtfinalu savladao Tunižanina Jelassia, a u polufinalu i Argentinca Lucasa Zampedria 13:3. Luka Gašpar je u četvrtfinalu krugova nadvisio Alžirca Alia Bedriata Seylida, a u polufinalu i Slovenca Gašpera Povha 15:14.

 

U još dva polufinala plasirali su se hrvatski parovi. Tanja Grubiša i Nives Jelovica su u četvrtfinalu pobijedile Australke Allegreto i Maselli 9:7 i osigurale najmanje broncu. Hrvatskom paru će suparnice u susretu za plasman u finale biti Francuskinje Mailehako i Amar. U drugom polufinalu Argentinke igraju s Turkinjama.

 

Juniori Filip Matijašić i Luka Gašpar su u četvrtfinalu pobijedili Slovence Žana Sodeca i Gašpera Povha 13:7 i time osigurali najmanje broncu. U polufinalu su im suparnici Srbi Kovačević i Tot. U drugom polufinalu Talijani Graziano i Soggeti igraju s Tunižanima Jelassiem i Hamdiem.

 

Ćubela se s rezultatima od 41 i 35 pogodaka u dvije kvalifikacijske serije brzinskog izbijanja kao četvrtoplasirani plasirao u polufinale koje je izgubio od Slovenca Erika Čeha 39:37, te mu je u rukama ostala već ranije osigurana bronca.

Jelovica se nije uspjela plasirati u polufinale discipline pojedinačno klasično i time dohvatiti najmanje broncu nakon što je u četvrtfinalu poražena od aktualne svjetske prvakinje, Talijanke Caterine Venturini koja je slavila rezultatom 13:4. Venturini je Jelovicu zaustavila i u četvrtfinalu prošlogodišnjeg EP u talijanskom Saluzzu, tada s rezultatom 11:8.

Bajrić se nije uspjela plasirati u polufinale brzinskog izbijanja. Premda je za razliku od prve kvalifikacijske serije u kojoj je ostvarila 31 pogodak u drugoj kvalifikacijskoj seriji sa 35 pogodaka za četiri pogotka popravila svoj rezultat uspjela se samo sa 6. popeti na najnesretnije 5. mjesto poretka.

Natrag