Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

SP za seniorke, ml. seniore i juniore, Kina, 24. - 28. 10.

Hrvatski reprezentativci osigurali su najmanje dvije brončane medalje u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva za seniorke, mlađa seniore (do 23 god.) i juniore (do 18 god.), te u mješovitim štafetama, koje se od srijede do nedjelje, 24. do 28. listopada 2018. održava u kineskom Jiaxingu.

Nakon što su prvi plasmanom u polufinale mješovitih štafeta do brončanog odličja stigli Čepljan Mateo Načinović i Carrolina Bajrić najmanje isti uspjeh ostvarili su mlađi seniori Načinović i Marin Ćubela u štafetnom izbijanju.

Tko će se radovati finalu? - Mateo Načinović i Marin Ćubela ili Francuz Sebastien Belay (desno)?
Tko će se radovati finalu? - Mateo Načinović i Marin Ćubela ili Francuz Sebastien Belay (desno)?

 

Načinović i Ćubela su se s rezultatima od 52 i 53 pogotka u dvije kvalifikacijske serije kao do sada najbolja štafeta prvenstva plasirali u polufinale u kojem će im suparnici biti Francuzi, Sebastien Leiva Marcon i njegov imenjak Belay koji su u dvije kvalifikacijske serije ostvarili rezultate od 50 i 51 pogodak. U drugom polufinalu sastati će se Turci Yakin i Altay koji su u kvalifikacijama pogađali 52 i 51 boću sa Talijanima, braćom Matteom i Simoneom Manom koji su dva puta pogodili po 51 boću.

Carrolina Bajrić i Mateo Načinović  nisu se uspjeli plasirati u finale mješovitih štafeta. Hrvatski reprezentativci nisu u polufinalu uspjeli iznenaditi favorite, Francuze Barbaru Barthet i Alexandrea Chirata, te im je u rukama ostala ranije osigurana bronca. Francuzi, koji su višestruki svjetski i europski prvaci i rekorderi u brzinskim disciplinama, svoj su prolaz u finale proslavili pobjedom 48(57):43(56). Barthet i Chirat su u finalu nadvisili Slovence Ninu Volčinu i Erika Čeha rezultatom 52(58):40(58) i tako osvojili prvi naslov svjetskih prvaka u ovoj disciplini.

Pored mlađeseniorske štafete u još osam od ukupno 12 kategorija u kojima će se još dijeliti medalje hrvatski reprezentativci su i dalje u igri za osvajanje odličja

Na prvenstvu boćarica u prvoj kvalifikacijskoj seriji brzinskog izbijanja je Carrolina Bajrić ostvarila rezultat od 31 pogotka iz 41 izbačaja s kojim je uoči druge kvalifikacijske serije zauzela 6. mjesto. Od 4. mjesta koje je zauzela Kineskinja Wang sa rezultatom 33(45), odnosno plasmana u polufinale koje donosi broncu hrvatska je reprezentativka "kratka" dva pogotka.

Boćarice Labina Nives Jelovica i Tanji Grubiša plasirale su se u četvrtfinale parova u kojem će im suparnice biti Australke Allegreto i Maselli. Dosadašnji rezultati Jelovice i Grubiše, 1. kolo: Erasova, Šafenkova (Rus) 12:5, 2. kolo slobodne, 3. kolo: Škoberne, Pevec (Slo) 13:3.

Jelovica se plasirala u četvrtfinale discipline pojedinačno klasično u kojem će joj suparnca biti aktualna svjetska prvakinja Talijanka Caterina Venturini. Dosadašnji rezultati Jelovice, 1. kolo: Rosalba Rojas (Peru) 13:10; 2. kolo: Polona Zule (Slo) 10:12; 3. kolo: Rojas 13:6; repasaž: Franca Martini (Čil) 13:2.

U četvrtfinale bližanja i izbijanja u krug se plasirala i Bajrić kojoj će suparnica u susretu za plasman u polufinale biti aktualna europska viceprvakinja Slovenka Sara Jenčič. Dosadašnji rezultati Bajrić, 1. kolo slobodna, 2. kolo: Jiaqi Liu (Kin) 24:13; 3. kolo: Sabrina Polito (Čil) 21:14.

Nažalost, Jelovica nije uspjela ostvariti dobre nastupe u preciznom izbijanju. U dvije kvalifikacijske serije uspjela je skupiti tek ukupno 18 punata (12 + 6), te je na koncu zauzela 9. mjesto.

Rozmarija Karuza i Ria Vojković nisu se uspjele plasirati u polufinale štafeta. S rezultatima od 32 i 29 pogodaka u dvije kvalifikacijske serije zauzele su ukupno 7. mjesto.

Na prvenstvu mlađih seniora Marin Ćubela je u prvoj kvalifikacijskoj seriji brzinskog izbijanja ostvario rezultat od 41 pogotka s kojim je podijelio 2. i 3. mjesto u poreku sa Slovencem Erikom Čehom koji je imao isti broj pogodaka.

Nažalost Antonio Prlaguzić se nije uspio plasirati u polufinale preciznog izbijanja za koje mu dovoljno nije bilo ukupno 36 punata u dvije kvalifikacijske serije (17 + 19). Prlaguzić je na koncu zauzeo najnesretnije 5. mjesto u konkurenciji 22 boćara, a od 4. mjesta u kvalifikacijama, polufinala i najmanje bronce, koje je zauzeo predstavnik Argentine sa 39 punata, dijelila su ga stoga samo četiri punta.

Na prvenstvu juniora Cerovljan Filip Matijašić i Luka Gašpar su se plasiralu u četvrtfinale parova u kojem će im suparnici biti Slovenci Žan Sodec i Gašper Povh. Dosadašnji rezultati Matijašića i Gašpara, 1. kolo: Shimabukuro, Granaja (Peru) 13:0, 2. kolo slobodni; 3. kolo: Jelassi, Hamdi (Tun) 5:13; repasaž: Ouinaksi, Saoud (Mar) 13:2.

Karlo Šaban se također plasirao u četvrtfinale discipline pojedinačno klasično u kojem će mu suparnk biti Tunižanin Jelassi. Dosadašnji rezultati Šabana, 1. kolo: Sodec (Slo) 13:11; 2. kolo: Chemarin (Fra) 13:6; 3. kolo: Stjepčević (CG) 12:11.

I Luka Gašpar plasirao se u četvrtfinale bližanja i izbijanja u krug u kojem će za suparnika imati Alžirca Alia Bedriata Seylida. Dosadašnji rezultati Gašpara, 1. kolo: Saoud (Mar) 16:6; 2. kolo: Hamdi (Tun) 25:21; 3. kolo: Farias (Arg) 22:21.

Natrag