Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

SP za seniorke, ml. seniore i juniore, Kina, 24. - 28. 10.

Već prvoga dana boćarskog SP-a u kineskom Jiaxingu hrvatski reprezentativci Carrolina Bajrić i Mateo Načinović plasirali su se u polufinale i time osigurali najmanje brončanu medalju u mješovitoj štafeti u premijeri ove discipline na svjetskim smotrama.

Za sada sigurna bronca oko vrata  - Mateo Načinović i Carrolina Bajrić
Za sada sigurna bronca oko vrata - Mateo Načinović i Carrolina Bajrić

 

Bajrić i Načinović su u dvije kvalifikacijske serije ostvarili rezultate od 44 i 42 pogotka, te su se kao trećeplasirani u konkurenciji 18 štafeta plasirali u polufinale. U susretu za plasman u finale hrvatskoj će štafeti suparnici biti Francuzi Barbara Barthet i Alexandre Chirat koji su u obje kvalifikacijske serije sa 45 i 49 pogodaka ostvarivali bolje rezultate od naših reprezentativaca. U drugom polufinalu Slovenci Nina Volčina i Erik Čeh, koji su sa 47 i 50 pogodaka bili najbolji u kvalifikacijama, za suparnika će imati tursku štafetu Sahin i Necla.


Na prvenstvu seniorki Nives Jelovica i Tanja Grubiša su u 1. kolu natjecanja po skupinama u parovima pobijedile predstavnice Rusije Erasovu i Šafenkovu 12:5. Jelovica je u 1. kolu discipline pojedinačno klasično savladala predstavnicu Perua Rosalbu Rojas 13:10, a u derbiju 2. kola igra sa aktualnom europskom prvakinjom Slovenskom Polonom Zule.

Na prvenstvu juniora Filip Matijašić i Luka Gašpar su u svom prvom susretu parova s glatkih 13:0 nadvisili predstavnike Perua, a u sljedećem susretu za izravan plasman u četvrtfinale igrati će s predstavnicima Tunisa koji su već na prvenstvu ostvarili dvije pobjede, nad Australcima 11:6 i Marokancima 13:2. U 1. kolu discipline pojedinačno klasično Karlo Šaban je sa 13:11 bio bolji od Slovenca Žana Sodeca. U 1. kolu krugova Gašpar je s ne baš briljantnim rezultatom 16:6 pobijedio predstavnika Maroka.

 

Rezultati:

MJEŠOVITE ŠTAFETE

 

BOĆARICE - PAROVI

BOĆARICE - POJEDINAČNO KLASIČNO

BOĆARICE - BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

Natrag