Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

SP za seniorke, ml. seniore i juniore, Kina, 24. - 28. 10.

Od četvrtka do nedjelje, 24. do 28. listopada 2018. godine će se u kineskom gradu Jinxingu čije administrativno područje obuhvaća više od četiri milijuna stanovnika, u provinciji Zhejiang, stotinjak kilometara udaljenom od Šangaja i 50-ak od obala Istočnog kineskog mora, održati Svjetska prvenstva za seniorke, mlađe seniore (do 23 god.) i juniore (do 18. god.), te u mješovitim štafetama.

Hrvatsku reprezentativnom izaslanstvo, na čelu sa predsjednikom i dopredsjednikom HBS-a Tomislavom Ćurkom i Denisom Peršićem ukupno broji 19 članova od kojih je 11 reprezentativaca i tri izbornika.

Hrvatska reprezentacija u Kini
Hrvatska reprezentacija u Kini

 

Romano Grižančić, izbornik ženske reprezentacije u Kinu vodi:

1. Nives Jelovica (Labin) – pojedinačno klasično, par, precizno izbijanje
2. Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) – bližanje i izbijanje u krug, brzinsko izbijanje i mješovita štafeta
3. Tanja Grubiša (Labin) – par
4. Ria Vojković (Komiža) – štafeta
5. Rozmarija Karuza (Komiža) – štafeta

Seniorke
Seniorke

 

Ante Jurjević – izbornik do 23 godine vodi sljedeće igrače na SP u Kin:

1. Marin Ćubela (Noventa, Italija) – brzinsko izbijanje, štafeta

2. Antonio Prlaguzić (Vargon, Rijeka) – precizno izbijanje

3. Mateo Načinović (Pontese, Italija) – štafeta i mješovita štafeta

Mlađi seniori
Mlađi seniori

 

Čedo Vukelić, izbornik juniorske reprezentacije u Kinu vodi:

1.Luka Gašpar (Ploče) – krug i par

2.Karlo Šaban (Sveti Jakov, Jadranovo) – pojedinačno

3.Filip Matijašić (Pazin) – par

Juniori
Juniori

 

Nakon ždrijeba sastava skupina i rasporeda natjecanja u klasičnim disciplinama svi su hrvatski predstavnici uvršteni u skupine sa po pet sudionika.

Kod boćarica Jelovica i Grubiša prvenstvo otvaraju protiv Ruskinja, a pored Marokanki i Čileanki potencijalne suparnice su im i Slovenke Laura Škoberne i Ana Pevec.

Jelovica natjecanj u disciplini pojedinačno klasično otvara susretom sa predstavnicom Perua, a pored predstavnica Čilea i Brazila potencijalna suparnica u skupini joj je i aktualna europska prvakinja, Slovenka Polona Zule.

U krugovima Bajrić je u 1. kolu slobodna, a potom u 2. kolu čeka pobjednicu susreta izmđu predstavnica Turske i Kine, dok su joj još potencijalne suparnice u skupini predstavnice Čilea i Švicarske.

Kod juniora Matijašić i Gašpar prvenstvo otvaraju susretom protiv predstavnika Perua, a potencijalni suparnici u skupini su im parovi Australije, Tunisa i Maroka.

Šaban u derbiju 1. kola natjecanja po skupinama discipline pojedinačno klasično igra sa Slovencem Žanom Sodecom, a u izuzetno jakoj skupini su još predstavnik Francuske, Crne Gore i Hong Konga.

Gašpar će u krugovima krenuti u natjecanje protiv predstavnika Maroka, a u skupini su mu još potencijalni suparnici predstavnici Argntine, Kine i Tunisa.

 

 

Na prvenstvima će sudjelovati boćrice i boćari iz ukupno 25 zemalja među kojima se zemlje kao što su Hong Kong i Kineski Tajpeh pojavljuju prvi puta.

 

U hrvatskom izaslanstvu još su član tehničkog vodstva prvensta Boris Nadenić, sudac Dino Blečić i fiziotarapeutkinja Vesna Hodić

Natrag