Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Seniorsko PH u krugovima

Nenad Tadić, boćar prvoligaša Istre Poreč, osvojio je brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske u bližanju i izbijanju u krug koje je u odličnoj organizaciji Zajednice boćarskih klubova Grada Buzeta, odigrano sa središtem događanja u boćarskoj dvorani u Kozarima. U susret za 3. mjesto je porečki reprezentativac pobijedio Darka Bašića iz Vira.

Tadić je na prvenstvu ostvario četiri pobjede i svega jedan poraz, u polufinalu od reprezentativnog kolege Tomislava Kolobarića iz zagrebačkog Zrinjevca. Na prvenstvu su pored Tadića sudjelovala još četiri istarska boćara od koji su još trojica stigla do četvrtfinala. No u susretima za plasman u polufinale Dajan Jurman (Pazin) je izgubio upravo od Tadića, od Ivana Milohanića (Veleniki) je bolji bio Kolobarić, dok je Božu Šorga (Juricani) zaustavio novi prvak Hrvatske Branko Ćubela (Gorčina, Omiš). Jedini istarski boćar koji se nije uspio plasirati u četvrtfinale je Nikola Jedrejčić (Lindar) koji je u istarskim dvobojima u natjecanju po skupinama poražen od Tadića i Milohanića.

Pomalo iznenađujuće je naslov državnog prvaka osvojio Branko Ćubela koji je u finalu iznenadio Kolobarića.

 

Osim u Kozarima, dio natjecanja po skupinama na prvenstvu odigran je i u dvorani pazinskog Boćarskog centra "Aleksandar Anzur".

Kompletne rezultate prvenstva u krugovima možete preuzeti OVDJE

 

 

Natrag