Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prvenstva Hrvatske za boćarice

Nakon što su boćari u ponedjeljak, 8. listopada 2018. godine u Šibeniku otvorili svoju seriju i boćarice kreću sa svojom serijom prvenstava Hrvatske po disciplinama koja će se igrati tijekom listopada i studenog.

Prvo je na redu PH u parovima koje će se u subotu, 13. listopada 2018. u organizaciji gradskog boćarskog saveza održati sa središtem događanja u Svetoj Mariji na Krasu kraj Umaga gdje će se odigrati glavnina natjecanja uključujući i završne susrete za medalje.

Natjecanje počinje u 9 sati, dok se početak finala očekuje oko 19.30 sati.

U prvom dijelu prvenstva za natjecanje po skupinama koristiti će se i boćalište u Babićima, a u slučaju kiše porečka boćarska dvorana SRC Veli Jože.

Među 16 prijavljenih parova za nastup sedam ih je iz Istre. Među njima su i aktualne europske i hrvatske prvakinje, Tanja Grubiša i Nives Jelovica iz Labina. Pored parova iz Labina nastupiti će još i parovi Plamena iz Babići, Dajle, Novigrada i Fažane.

Brane naslov prvakinja - Tanja Grubiša i Nives Jelovica, Labin
Brane naslov prvakinja - Tanja Grubiša i Nives Jelovica, Labin

 

Konkurenciju koja dolazi iz Primorsko-goranske županije predvode prošlogodišnje državne viceprvakinje Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak iz Čavli ŠB, a uz boćarice našeg aktualnog klupskog prvaka nastupiti će još i parovi riječke Drenove, te Kastva. Iz Dalmacije pak dolaze četiri para Komiže.

Listu predprijava za prvenstvo možete preuzeti OVDJE

Sastave skupina i raspored natjecanja možete preuzeti OVDJE

Okvirnu satnicu prvenstva možete preuzeti OVDJE

 

Raspored ostalih prvenstava Hrvatske

10. studenog - Rijeka - bližanje i izbijanje u krug, te štafetno izbijanje

11. studenog - Rijeka - precizno izbijanje

24. studenog - Komiža - pojedinačno klasično

25. studenog - Komiža - brzinsko izbijanje

 

Natrag