Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

Nakon dvotjedne pauze boćarice Labina kod kuće su upisale i treću ovosezonsku prvenstvenu pobjedu, nad riječkom Drenovom 17:7.

I dok će pulska Nova Veruda jesenski dio ligaške sezone u HŽBL zaključiti u petak, 12. listopada 2018. godine kada će u zaostalom susretu 3. kola ugostiti Komižu od 16.30 sati, Labinjanke termin igranja zaostalog susreta 4. kola i gostovanje u Komiži tek trebaju dogovoriti. S obzirom na ostale natjecateljske obveze tijekom listopada i većeg dijela studenog kao što su PH po disciplinama i nastup Tanje Grubiša i Nives Jelovica na SP u Kini, taj se susret sigurno neće odigrati prije kraja studenog.

Nakon što su u 1. kolu na otvaranju Druge HBL sjever pobijdili Sveti Rok u Klani (12:10) boćari Funtane sa naredna se tri gostovanja kući nisu uspjeli vratiti niti s jednim bodom. Na zadnjem gostovanju u Čavlima izgubili su od domaće Sloge 13:9. U posljednjem jesenskom kolu Funtanjani ugošćuju novajliju u ligi Sesvete.

Labin je i nakon 6. kola Treće HBL zapad ostao na čelu prvenstvene ljestvice s maksimalnim učinkom, ali je na kraju rezultatski teže od očekivanja kod kuće sa tijesnih 12:10 pobijedio fenjeraša Kastva koji još ni boda ove sezone nije osvojio. Imali su Labinjani visoko vodstvo 8:2 nakon brzinskog izbijanja, ali su Kastavci dobili precizno i štafetno izbijanje te su uoči zadnje serije igara svoj zaostatak smanjili na minimalnih 8:6. Kada je još Kristijan Mulac s puntom prednosti dobio Hidajeta Ismića u bližanju i izbijanju u krug gosti su opasno zaprijetili odnijeti bod iz Labina. No Gianfranco Santoro i Denis Brajuha sa odličnih 38 punata u krugovima u paru, te domaća trojka do kraja nisu dozvolili iznenađenje. Robi Ilić je sudjelovao u osvajanju maksimalnih šest poena za domaćine, Livio Verbanac, Vlado Milošević i Santoro su pridodali po četiri poena.

Umag je u istarskom derbiju na gostovanju sa 14:8 pobijedio Ročko Polje, Lindar je s istim rezultatom ostvario prvu gostujuću pobjedu u Rijeci nad Lučkim radnikom, dok će Vodnjan i Sveti Jakov iz Jadranova svoj zaostali susret odigrati u subotu, 13. listopada 2018. s početkom u 15 sati. U posljednjem jesenskom kolu derbi igraju Umag i Labin, a istarski derbi također Lindar i Ročko Polje, dok Vodnjan ide u goste Zametu u Rijeku.

Valtura je u 6. kolu Prve A IBL upisala isto toliki broj pobjeda, očekivano kod kuće nad fenjerašima Divšićima Kompanijom Tešić 16:6 te joj se smiješi jesenski naslov s maksimalnim učinkom. Hoće li u tome uspjeti pokazati će posljednje jesensko kolo u kojem Valtura gostuje kod Selca Bračane kojoj će to biti tek drugi ovosezonski susret na domaćem terenu.

Nakon nekompletnog 6. kola Prve B IBL domaćom pobjedom nad pazinskim Kamenom 14:8 na čelo ljestvice su izbili porečki Špadići, ali sa susretom više od Rovinjskog Sela koji svoj zaostali susret s Oslićima, u kojem gosti nakon krugova vode 2:0, tek treba odigrati u četvrtak, 11. listopada od 18 sati. Derbi posljdnjeg jesenskog kola odigrati će Hrboki i Rovinjsko Selo.

Na čelu Prve B IBL - BK Špadići, Poreč. Foto: Facebook.
Na čelu Prve B IBL - BK Špadići, Poreč. Foto: Facebook.

 

U vrlo izjednačnoj Drugoj IBL sjever Sveti Lovreč je zadržao vodeću poziciju pobjedom u Labincima nad Novom Vasi 13:7. Uvjerljivom domaćom pobjedom nad Potpićnom Italpanom 16:4 Rakalj je osvojio jesenski naslov u Drugoj IBL jug.

Natrag