Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prvenstva Hrvatske po disciplinama

Da sport mnogima pruža šansu iskoristiti priliku za uspjeh dokaz je ovogodišnje PH u disciplini pojedinačno klasično, odigrano u ponedjeljak 8. listopada 2018. godine u šibenskoj boćarskoj dvorani u bivšoj vojarni Bribirskih knezova, koje je iznjedrilo iznenađujućeg prvaka Hrvatske.

U konkurenciji 16 boćara iz pretežno klubova višeg ranga natjecanja naslov državnog prvaka osvojio je Ivan Milohanić boćar Veleniki iz istoimenog mjesta kraj Poreča, kluba koji se za tekuću sezonu plasirao u Drugu IBL sjever.

Ivan Milohanić, Veleniki - prvak Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično. Foto: HBS.
Ivan Milohanić, Veleniki - prvak Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično. Foto: HBS.


Na prvenstvu u Šibeniku Milohanić je, uz startni poraz, nanizao pet pojeda, sve odreda nad boćarima iz klubova višeg ranga. Posebnu težinu za njega imaju dvije završne pobjede, nad prvoligaškim igračima, u polufinalu nad Joškom Buterinom iz Vargona i u finalu nad Teom Kuljišem iz Zrinjevca.

Kao negativno iznenađenje valja izdvojiti ispadanje reprezentativca Tomislava Kolobarića (Zrinjevac) već nakon natjecanja po skupinama sa dva poraza.

Kompletne rezultate PH pojedinačno možete preuzeti OVDJE

 

Sljedeće PH, u krugovima, održati će se 20. listopada u Buzetu, 27. i 28. listopada se u Župi dubrovačkoj održavaju prvenstva u parovima i preciznom izbijanju, a 11. studenog u Rijeci nakon dugi niz godina obnovljeno PH u brzinskom izbijanju.

Natrag