Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

Boćarice Labina odmarale su u prošlog vikenda jer je njihov derbi HŽBL sa Komižom odgođen, ali je zato pulska Nova Veruda u dane oko vikenda odigrala dva susreta i upisala još dva uvjerljiva poraza, u 4. kolu u Rijeci od Drenove 22:2 i kod kuće očekivan u unaprijed odigranom susretu 5. kola od aktualnog prvaka Hrvatske Čavli ŠB 21:3. U sljedećem kolu Labinjenke ugošćuju Riječanke.

Funtana je u Drugoj HBL sjever nastavila ostvarivati rezultate koji jamče visok plasman, pobjeđivati kod kuće. Ovoga puta na zapadnoj obali Istre pali su Marčelji sa 15:7. Gosti su rezultatski egal (5:5) držali do pred precizno izbianje, no do kraja su upisali poene još samo u trojki. Nakon izostanka na prethodom gostovanju u kojem su izgubili u Rijeci od Maria Gennaria (12:10), Nikola Hrelja se na pravi način vratio u sastav Funtanjana i upisao sve tri pobjede sa odličnih 25 punata u preciznom izbijanju. Filip Šarić pridodao je pet poena. U sljedećem kolu Funtana gostuje u Čavlima kod Sloge.

Labin je i nakon pet odigranih kola u Trećoj HBL zapad ostao jedini sa stopostotnim učinkom na čelu ljestvice. Labinjani su u do sada, barem prema krajnjem rezultatu, najtežoj prepreci u sezoni na gostovanju u Rijeci sa tijesnih 12:10 savladali Zameta. Istim rezultatom u derbiju začelja Ročko Polje je na gostovanju nadvisilo Kastva i time upisalo vrlo vrijedu pobjedu u cilju bijega u sigurni dio ljestvice ostavivši svoje domaćine na začelju jedine bez još uvijek osvojenog boda u sezoni. Umag je sa 15:7 kod kuće bio bolji od riječkog Lučkog radnika, Vodnjan je s tijesnih 12:10 poražen u Crikvenici od Gornjeg kraja Ladvića, dok je Lindar izgubio kod kuće od Svetog Jakova iz Jadranova 14:8. U sljedećm kolu labinski boćari će na domaćem terenu imati laku zadaću u nadmetanju sa posljednjim Kastvom, Ročko Polje i Umag igraju istarski derbi, Lindar ide u goste Lučkom radniku dok je susret Vodnjan - Sv. Jakov odgođen i odigrati će se 13. listopada 2018. godine (subota) s početkom u 15 sati.

Valtura je u Prvoj A IBL upisala i petu pobjedu u isto toliko odigranih susreta, ovoga puta savladavši Istru u Kozarima 17:5 te i dalje samostalno drže vrh ljestvice. S druge strane Divšići Kompanija Tešić, ove sezone oslabljeni odlaskom dvojice dosadašnjih nositelja igre, Milana Celije i Filipa Šarića, za sada ne mogu pratiti ritam ostatka konkurencije, te su u domaćem nadmetanju sa Selca Bračanom sa 14:8 upisali i peti ovosezonski poraz i jedini su na začlju ljestvice još uvijek bez bodova. Upravo će se Valtura i Divšići KT sastati u sljedećem kolu.

Valtura suvereno vlada Prvom A IBL - Zdenko Sinčić
Valtura suvereno vlada Prvom A IBL - Zdenko Sinčić

 

U derbiju Prve B IBL Hrboki i porečki Špadići su remizirali (11:11) što znači da domaćini prvi puta ove sezone nisu pobijedili, ali su i dalje ostali samostalno vodeći na ljestvici sa dva boda prednosti pred Rovinjskim Selom i Špadićima.

U derbiju Druge IBL sjeve Sveti Lovreč je kod kuće sa 11:9 pobijedio Juricane i upravo od svojih gostiju preuzeo čelnu poziciju na ljestvici. Lovrečane u sljedećm kolu očkuje još jedan derbi, gostovanje kod Nove Vasi. Rakalj je pobjedom u gostima nad Žminjom 12:8 iskoristio i poraz Brajkopa u derbiju na gostovanju od Potpićna Italpana 15:5 te se osamostalio na čelu ljestvice. Rakljanci i Potpićanci u sljedećem kolu igraju derbi.

Što se Trećih IBL tiče u sljedećem kolu odlučuje se pitanje jesenskih prvaka. U skupini sjever I vodeći Sveta Marija na Krasu i Štrped igraju kod kuć sa Monarolom iz Murina i Grožnjanom. U skupini sjever II vodeća Tar Vabriga bi na gostovanju u Poreču trbao pobijediti Novo naselje da bi ostao vodeći na ljestvici. U skupini jug I Orbanići i Šorići Putini igraju međusobni derbi za jesenski naslov. U skupini jug II vodeći Puris u Svetom Petru u Šumi dočekuje Reginex u susretu u kojem će tražiti pobjedu za jesenski naslov.

Natrag