Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

EP seniori, Italija, 27. - 30. 9.

Marino Milićević u brzinskom izbijanju prvi se od hrvatskih reprezentativaca plasirao u polufinale i osigurao najmanje brončanu medalju na boćarskom EP u talijanskom Alassiu. Milićević je u dvije kvalifikacijske serije ostvario rezultate od 45 i 37 pogodaka, te se sa ukupno 82 pogotka kao četvrti iz kvalifikacija plasirao među četiri najbolja. Suparnik u subotnjem susretu za plasman u finale biti će mu Francuz Alexandre Chirat koji je sa rezultatima od 46 i 44 pogotka bio najbolji u kvalifikacijama. Drugi polufinalni par čine europski i dvostruki svjetski prvak, nekadašnji član Trio Buzeta, Slovenac Aleš Borčnik koji je u kvalifikacijama ostvario rezultate od 47 i 42 pogotka i brončani s prošlogodišnjeg SP-a Talijan Mauro Roggero koji je u kvalifikacijama ostvario rezultate od 43 i 45 pogodaka.

Nakon brzinskog Milićević je zajedno sa Darijanom Živolićem isti uspjeh ostvario i u štafetnom izbijanju. Hrvatska štafeta je s rezultatima od 48 i 55 pogodaka u dvije kvalifikacijske serije (ukupno 104 pogotka) kao četvrtoplasirana iz kvalifikacija ušla u subotnje polufinale. U susretu za plasman u finale našim će reprezentativcima suparnici biti Francuzi Alexandre Chirat i Frederic Marsens koji su se s rezultatima od 54 i 57 pogodaka kao prvoplasirani iz kvalifikacija plasirali u polufinale. Drugi polufinalni par čine Talijani Mauro Roggero i Emanuele Ferrero koji su u kvalifikacijama ostvarivali rezultate od 53 i 55 pogodaka, te Slovenci Aleš Borčnik i Anže Petrič koji su u kvalifikacijama pogađali 52 i 53 boće.

Nakon što su se u prvom kolu natjecanja po skupinama u parovima namučili s iskusnim Belgijancima Holsbeekom i Vassallom pobijedivši sa tijesnih 8:7 tek u dodatnom bacanju, Alen Guštin i Nenad Tadić su u drugom kolu bili uvjerljiviji protiv Švicaraca Gamouha i Franchinia te su se pobjedom 13:5 plasirali u subotnje četvrtfinale.


Još korak do medalje - Nenad Tadić i Alen Guštin
Još korak do medalje - Nenad Tadić i Alen Guštin

  
Tomislav Kolobarić ostvario je dvije pobjede u natjecanju po skupinama u bližanju i izbijanju u krug. Prvo je savladao Rusa Olega Demina 25:20, a potom i Španjolca Daniela Guillena 26:23 ali tek nakon dva dodatna bacanja sa po dvije boće. Kolobarićev subotnji suparnik u trećem kolu u izravnom susretu za plasman u četvrtfinale biti će Srbin Srđan Butorac.

Pero Ćubela je u prvom kolu natjecanja po skupinama discipline pojedinačno klasično sa 13:7 pobijedio Bascira El Hariria, libanonskog reprezentativca djelomično hrvatskih korijena, čija je majka iz okolice Rijeke, točnije iz Klane. Ćubelin subotnji suparnik u susretu za izravan plasman u četvrtfinale će biti Talijan Matteo Mana.

 

Rezultati:

ŠTAFETNO IZBIJANJE

BRZINSKO IZBIJANJE

PAROVI

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

POJEDINAČNO KLASIČNO

PRECIZNO IZBIJANJE

 

RASPORED NATJECANJA

NATJECATELJI PO DISCIPLINAMA

 

Izravne prijenose događanja sa EP možete pratiti na linkovima i mrežnim stranicama:http://www.sport-boules-diffusion.com/p/direct.html?m=1
Natrag