Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

EP seniori, Italija, 27. - 30. 9.

Darijan Živolić i Marino Milićević u štafeti, Milićević u brzinskom izbijanju, te Pero Ćubela u preciznom izbijanju, nakon prvih kvalifikacijskih serija na boćarskom EP koje je jučer (četvrtak) počelo u talijanskom Alassiu, stigli su nadomak polufinala, a time i osiguranja najmanje bronci.

Darijan Živolić
Snimio: Zdenko Fajdiga
Darijan Živolić Snimio: Zdenko Fajdiga

 

I dok je Milićević u brzinskom izbijanju sa 45 pogodaka iz 50 izbačaja i trećim rezultatom serije s obzirom na mogućnosti konkurencije gotovo siguran u polufinale, u štafeti i preciznom izbijanju da bi svoja odličja definitivno potvrdili hrvatski će reprezentativci vrlo ozbiljno i kvalitetno morati odraditi druge kvalifikacijske serije i obraniti najmanje četvrta mjesta u poretku na koja su plasirani nakon prvih serija. Posebno se to odnosi na Živolića i Milićevića koji su sa 49 pogodaka iz 61 izbačaja ostvarili rezultat ispod svojih mogućnosti te trenutno dijele četvrtu i petu poziciju s Turcima Altayem i Yakinom koji su ostvarili isti broj pogodaka.


Nenad Tadić i Alen Guštin su se u prvom kolu natjecanja po skupinama u parovima propisno namučili kako bi pobijedili Belgijance Holsbeeka i Vassalloa 8:7. Iskusni Belgijanci vodili su pola sata prije kraja sa 5:3, a u predzadnjem su bacanju anulirali svoj poen zaostatka i izjednačili na 7:7. Potom je u zadnjem bacanju po isteku vremena Tadić pogotkom balina spasio naš par od poraza. Na koncu su ipak u dodatnom bacanju hrvatski reprezentativci ipak pronašli put do pobjede. U drugom kolu Tadića i Guština očekuje susret za izravan plasman u četvrtfinale sa Švicarcima Gamouthom i Franchiniem koji su u prvom kolu sa 13:4 savladali Slovake Sopku i Sachera.

Tomislav Kolobarić je pak u prvom kolu natjecanja po skupinama bližanja i izbijanja u krug sa 25:20 pobijedio Rusa Olega Demina, a u drugom kolu očekuje ga susret sa Španjolcem Danielom Guillenom.

Rezultati:

PAROVI

ŠTAFETNO IZBIJANJE

BRZINSKO IZBIJANJE

BKIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

PRECIZNO IZBIJANJE

 

RASPORED PRVENSTVA

NATJECATELJI PO DISCIPLINAMA

Natrag