Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Kreće Hrvatska ženska liga

Tjedan dana nakon što je u Hrvatskoj u svoja ligaška natjecanja u novoj sezoni 2018/19. krenula većina klubova, u petak, 7. rujna 2018. godine s natjecanjem kreću i ekipe u Hrvatskoj ženskoj ligi.

Liga kao i prošle godine broji šest ekipa među kojima su i dvije istarske, Labin i pulska Nova Veruda. Razlika u sustavu natjecanja u odnosu na prošlu sezonu je u tome što se nakon odigranih 10 kola po dvostrukom ligaškom bod-sustavu neće kao i lani igrati klasično doigravanje, već će se, poput završnice Prve HBL, pitanje naslova prvaka Hrvatske odlučiti u jednom vikendu na završnom turniru na kojem će se natjecati četiri najbolje ekipe iz ligaškog dijela prvenstva.

Kreće nova sezona - Lidija Đurković i Ankica Racan, Nova Veruda
Kreće nova sezona - Lidija Đurković i Ankica Racan, Nova Veruda

 

Termin igranja susreta HŽBL ostaje nepromijenjen, petkom od 17.30 sati.

Što se tiče prognoza, s obzirom da sve ekipe lige nisu značajnije mijenjale sastave u odnosu na prošlu sezonu očekuje se da će Labin, Čavle ŠB i Komiža voditi borbu za titulu, dok će preostalim ekipama, Novoj Verudi, Marinićima i riječkoj Drenovi cilj biti dohvatiti to posljednje četvrto mjesto koje vodi na Final Four. S obzirom na to da su Puljanke u zadnje tri sezone u ligi ostvojile svega dva boda, za njih bi konačno ostvarenje pobjede u ligi bio veliki uspjeh.

Nova Veruda i Labin će sezonu otvoriti istarskim derbijem u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda.

Natrag